KSS POSLAO ULTIMATUM: Tri kluba će snositi posledice ako ne budu hteli da igraju KLS!
Foto: Filip Plavčić

Moraju da odluče

KSS POSLAO ULTIMATUM: Tri kluba će snositi posledice ako ne budu hteli da igraju KLS!

Iz Saveza poručuju da će saglasnost za njihovo igranje u ABA Drugoj ligi biti povučena

Objavljeno:

Tri tima iz Srbije koji bi trebalo u novoj sezoni da učestvuju u 2. ABA ligi koja se prvi put igra od ove godine, dobili su ultimatum od Košarkaškog saveza Srbije.

Borac, Dinamik i Vršac moraju do ponedeljka da se izjasne da li će nastupati od samog starta sezone u Prvoj ligi Srbije, a ukoliko njihov odgovor bude odričan, onda će se povući saglasnost da učestvuju u 2. ABA ligi i snosiće posledice.

- Nalaže se KK Borac iz Čačka, KK Dinamik BG iz Beograda i KK Vršac iz Vršca da se u roku od tri dana, a najkasnije do ponedeljka, 02. oktobra 2017.godine do 14.00 sati, izjasne da li će nastupati u Prvoj muškoj ligi Srbije (KLS) od oktobra meseca 2017. godine shodno Pravilniku o takmičenju KSS i Odluci UO KSS od 24.08.2017. godine kojom je data uslovna saglasnost na učešće u ABA drugoj ligi.

foto: Logo

- Upozoravaju se klubovi iz tačke 1. ove Odluke da ukoliko ne postupe u skladu sa Odlukom UO KSS i ne učestvuju u takmičenju Prve muške lige Srbije (KLS) u sezoni 2017/2018, a na osnovu usvojenog Kalendara takmičenja koji je usvojio UO KSS i objavljenih početnih tabela seniorskih takmičenja KSS, UO KSS će povući uslovnu saglasnost za nastup u ABA 2 ligi u sezoni 2017/2018 koja je data 24.08.2017.godine i pokrenuti odgovarajući postupak u skladu sa Zakonom o sportu RS i normativnim aktima KSS - poručuju iz Saveza.

Iz KSS-a poručuju da su u avgustu klubovima dali uslovnu saglasnost da nastupe u ABA dva ligi. Problem je nastao jer su ova tri kluba dobila dozvolu da ne igraju u prvom delu KLS lige, a to bi bilo štetno po interes košarke u Srbiji.

BONUS VIDEO: Dragić sa tri prsta slavio trijumf Slovenije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.