SELEKTOR PRIZNAO: Ko je odlučio da Teo ne igra na Eurobasketu i koji igrač je falio Saletu Đorđeviću u finalu?
Foto: Saša Pavlić Koky

Vratiće ga

SELEKTOR PRIZNAO: Ko je odlučio da Teo ne igra na Eurobasketu i koji igrač je falio Saletu Đorđeviću u finalu?

Đorđević je istakao da od tog igrača i njegovog povratka u reprezentaciju nije odustao i dalje

Objavljeno:

Uprkos tome što su košarkaši Srbije napravili fenomenalan uspeh osvajanjem srebra na Eurobasketu i dalje mnogi žale što naša selekcija nije bila kompletna na prvenstvu.

JEDINI KOJI JE USPEO: Saša Đorđević je imao vrhunski šmekerski komentar kada su mu saopštili da je ušao u istoriju košarke!

Posebno se ističe odsustvo kapitena Miloša Teodosića, jer mnogi veruju da bi sa njim u timu, naši košarkaši slavili u finalu protiv Slovenije.

Međutim, najbolji igrač Evrope nije mogao da igra zbog povrede iako je želeo, a selektor Aleksandar Saša Đorđević, je prvi put javno rekao čija je odluka bila da Teo ne putuje u Istanbul.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Odluka je bila moja! To sad prvi put javno kažem. Nisam hteo da se krijemo iza njega, a on nije bio dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost. Služio se i bio zahvalan, razumeli smo se - rekao je Đorđević u intervjuu za "NIN".

Kako je sam istakao, njemu lično se čini da je u finalu najviše nedostajao Stefan Marković koji se penzionisao nakon Olimpijskih igara prošle godine, ali Đorđević kaže da još nije odustao od njegovog povratka u nacionalni tim.

foto: News1/Dado Đilas

- Nekoliko stvari je nedostajalo za zlato. Pre svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru. A taj jedan dan znači mnogo. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića verujem da bi bila druga priča. Pokušao sam da ubedim Markovića, vidim da mu je srce u reprezentaciji, svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo - dodao je Đorđević.

BONUS VIDEO: Duško Savanović o čuvenoj krađi protiv Turaka 2010. godine na Mundobasketu

(Espreso.co.rs / Izvor: NIN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.