DARIO ŠARIĆ IZAŠAO IZ MEDIJSKE ILEGALE: Vidim da svi imaju nešto da kažu o meni! Duda Ivković mi je košarkaški otac!
Foto: AP

Pronašli ga

DARIO ŠARIĆ IZAŠAO IZ MEDIJSKE ILEGALE: Vidim da svi imaju nešto da kažu o meni! Duda Ivković mi je košarkaški otac!

Svi su se pitali gde je nestao najveći talenat hrvatske košarke posle debakla na Eurobasketu

Objavljeno: 09:03h

Ćutao je Dario Šarić, dugo se nije oglašavao, nakon što je uz selektora Aca Petrovića, označen kao jedan od glavnih krivaca za loš nastup Hrvatske na Eurobasketu.

Novi neuspeh hrvatskog košarkaškog tima je pripisan njemu i lošoj atmosferi u ekipi, a za koju je opet on potkazan kao jedan od onih koji su doprineli lošim odnosima među igračima u svlačionici.

Zato je as Filadelfije posle povratka iz Istanbula odlučio da se povuče iz javnosti i da se nigde ne oglašava i mogli smo tek da ga vidimo na oproštajnoj utakmici Dušana Ivkovića u Atini.

foto: AP

- Teško mi je da pričam o tome. Izgubili smo od bolje ekipe. Nismo pokazali karakter, ponekad je to tako jednostavno. Očito svi imaju ponešto da kažu o meni, neki komentari su pozitivni, ali drugi su negativni. Zasad se na to ne obazirem. Bolji sam od onoga što sam pokazao na utakmici s Rusijom - rekao je Šarić u Pireju.

Sa druge strane zbog odličnih međuljudskih odnosa u njegovom NBA klubu, veruje da će Filadelfija biti uspešna ove sezone.

foto: EPA/ROBERT GHEMENT

- Kada se međusobno poštujete, lakše je postići uspeh i igrati kao tim. To vidim u Filadelfiji. Imamo dobru hemiju, a i dobar humor. Često se međusobno šalimo, a u NBA ligi nije običaj da se igrači druže toliko izvan terena.

A kada je reč o Dušanu Dudi Ivkoviću, Šarić ga smatra svojim košarkaškim ocem, jer ga je ovaj mnogo naučio tokom dve zajedničke godine u Efesu koje su proveli.

- Meni lično Ivković puno znači, pomogao mi je u karijeri. Pokazao mi je šta je prava košarka, šta je muška košarka, šta je evroligaška košarka. On mi je kao košarkaški otac, gurao me na treninzima i utakmicama, mislim da sam deo toga pokazao prošle sezone u dresu Filadelfije - zaključio je hrvatski košarkaš.

BONUS VIDEO: Slovenački košarkaši na koncertu Halida Bešlića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.