PREPOZNAJETE LI SVE TE ASOVE? Jedna od najjačih fotki u istoriji srpske košarke nastala je na pripremama ekipe od koje je i Drim tim strahovao! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/BaubleGhost

Saberite sva ta zlata

PREPOZNAJETE LI SVE TE ASOVE? Jedna od najjačih fotki u istoriji srpske košarke nastala je na pripremama ekipe od koje je i Drim tim strahovao! (FOTO) (VIDEO)

Da li možete da prepoznate sve igrače na fotografiji, mi smo imali problema sa jednim

Objavljeno:

Veliki veliki uspeh su ostvarili košarkaši Srbije na nedavno završenom Eurobasketu u Istanbulu, gde su osvojili srebrnu medalju.

Iako su se svi nadali zlatu posle plasmana u finale, nažalost Slovenija je bila jača, međutim, nacija je prihvatila izabranike Saše Đorđevića kao šampione bez obzira na poraz i zbog njihove borbenosi i igara ih upoređivala baš sa selektorovom generacijom iz igračkih dana.

Upravo je tokom Eurobasketa društvenim mrežama kružila interesantna fotografija iz arhive nekadašnje "zlatne generacije" tada jugoslovenske košarke iz 90-tih godina koja je harala Evropom i svetom.

To je fotografija iz pripremnog perioda za Olimpijske igre u Atlanti i na njoj se vide svi tadašnji kandidati za nacionalni tim, osim Saše Đorđevića, koji je iz nepoznatih razloga izostao sa fotografisanja, iako je bio u timu.

Na fotografiji možemo da vidimo takoreći sve same legende naše košarke: Vlada Divca, Žarka Paspalja, Predraga Sašu Danilovića, Sašu Obradovića, Dejana Tomaševića, Dejana Bodirogu, Željka Rebraču, Zorana Savića, Miroslava Berića, Milenka Topića, Nikolu Bulatovića, Vladimira Đokića, Nikolu Lončara, Željka Topalovića i naravno selektora Željka Obradovića.

Podsećamo da je tadašnjih odabranih 12 stiglo do velikog finala Olimpijskih igara protiv tadašnjeg "drim tima 2", u kome su se držali prilično dobro, čak i vodili 8 razlike, ali im je u poslednjoj četvrtini meča ponestalo snage što je pre svega bilo uzrokovano povredom Zorana Savića koji nije mogao da igra.

Ipak, ostaće upamćeno da su tadašnji "plavi" bili prva ekipa koja je stigla nadomak dvocifrenog vođstva protiv SAD od kada za nju igraju NBA igrači.

SAD - Jugoslavija 95:69

SAD: Čarls Barkli, Peni Hardavej, Grent Hil, Karl Meloun, Redži Miler, Hakim Olajdžuvon, Šakil O'Nil, Geri Pejton, Skoti Pipen, Mič Ričmond, Dejvid Robinson, Džon Stokton.

Jugoslavija: Dejan Bodiroga, Predrag Saša Danilović, Saša Obradović, Nikola Lončar, Miroslav Berić, Aleksandar Saša Đorđević, Željko Rebrača, Vlade Divac, Zoran Savić, Dejan Tomašević, Milenko Topić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.