DUŠKU VUJOŠEVIĆU ODSEKLI PRST!
Foto: Nebojša Mandić

moralo je tako

DUŠKU VUJOŠEVIĆU ODSEKLI PRST!

Trofejni stručnjak je morao da bude podvrgnut amputaciji na VMA

Objavljeno: 15:38h

Trofejnom košarkaškom treneru Dušku Vujoševiću amputiran je prst na levoj nozi.

Kako je sam stručnjak potvrdio za "Kurir" lekari na VMA nisu uspeli u potpunosti da spasu prst koji je bio gangrenoizan usled višegodišnje borbe sa dijabetesom, pa su mu odstranili domali prst na levoj nozi.

- Na kraju se ispostavilo da je potrebna hirurška intervencija zbog gangrene. Ovaj zahvat ne utiče na fukcionalnost, niti na stabilnost. Tretmanima koje sam imao u poslednje vreme u hiperbaričnoj komori, stanje je lokalizovano i sprečeno da se širi dalje, ali je ipak prst morao da bude odstranjen. Tako je smanjen rizik od veće opasnosti. Zahvat je obavio dr Lazar Davidović iz Kliničkog centra Srbije - rekao je Vujošević za "Kurir".

foto: Saša Pavlić Koky

Ipak, najvažnije je u ovom trenutku da se on oseća dobro i da neće biti nikakvih daljih i većih posledica.

- Osećam se dobro, mada bih, naravno, voleo da do ovoga nije došlo. Međutim, ovako je bolje.

Podsećamo da se stanje bivšeg trenera Partizana pogoršalo posle utakmice Bosne i Hercegovine u Slovačkoj na kojoj je šutnuo sto, kada je hitno prebačen iz Bratislave u Beograd na VMA kako bi bio podvrgnut tretmanu u hiperbaričnoj komori usled gangrenoznosti prsta na nozi usled šećerne bolesti sa kojom se bori.

Taj tretman je u početku delovao i činilo se da neće biti potrebe za amputacijom, međutim, poslednjih dana je procenjeno da je odtranjivanje najbolje moguće rešenje.

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić dan posle poraza u finalu od Slovenije

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.