LJUBAV S GROBARIMA NA PRVU PORUKU NA INSTAGRAMU: Najveće pojačanje Partizana o klubu, navijačima i Večitom derbiju! (VIDEO)
Foto: Reuters

Oduševiće ih

LJUBAV S GROBARIMA NA PRVU PORUKU NA INSTAGRAMU: Najveće pojačanje Partizana o klubu, navijačima i Večitom derbiju! (VIDEO)

I generalni menadžet Jute mu je poručio da mu je pravi korak za nastavak karijere da dođe u Srbiju

Objavljeno:

Najzvučnije pojačanje Partizana ovo leta je Najdžel Vilijams-Gos od koga navijači mnogo očekuju, jer dolazi sa izuzetnim košarkaškim "pedigreom".

Prošle sezone bio je jedan od najboljih igrača najprijatnijeg iznenađenja NCAA lige i igrao je finale "Martovskog ludila", a letos je izabran kao 55. pik na draftu od strane Jute.

Ipak, umesto da čeka svoju šansu u NBA, opredelio se za Evropu, i to Partizan, klub slavne istorije i velike tradicije, ali koji poslednjih sezona ima dosta problema, pre svih finansijskih.

foto: Fonetap

- Raspitao sam se kod mnogih koji su imali iskustvo igranja u Evropi, rekli su mi da Partizan ima veliku i bogatu tradiciju osvajanja trofeja i razvijanja mladih igrača. Pričao sam i sa generalnim menadžerom Jute koji mi je to potvrdio. Ovo je sjajno mesto za moj dalji napredak - rekao je Amerikanac za "Mozzart sport" i pokazao da dobro poznaje istoriju kluba:

- Čim sam shvatio da ću ići u Partizan, krenuo sam da tražim dodatne informacije. Naravno, znam da je Vlade Divac jedan od naslavnijih košarkaša koji je igrao ovde. Takođe, tu je i Saša Pavlović, znam i da je Bogdan Bogdanović igrao ovde.

Grobari su uvek posebna atrakcija za strane igrače, pogotovo Amerikance, jer spadaju među najvernije i najbolje u Evropi.

- Video sam neke snimke navijača sa mečeva u Pioniru. Zanimljivo, čim se pojavila informacija da bih mogao da potpišem, počeli su da mi šalju poruke na Instagram. I to mi se svidelo, jer sam i ja veoma strastven kada je u pitanju košarka. Deluje mi da u Beogradu svi dele tu strast za košarkom rekao je Vilijams-Gos.

foto: Fonetap

A dueli sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom, spadaju u jednu od najlepših košarkaških poslastica u Evropi, ali i i mečeve koji donose najveću moguću tenziju.

- Znam da ovde svi navijaju za Partizan ili Zvezdu, treće ne postoji. Igrao sam ranije utakmice timova sa velikim rivalitetom, ali ovo je znatno drugačije. Prvo, radi se o profesionalcima, drugo, tu je i velika istorija. Jasno mi je da ovde to mnogo znači ljudima i zato ću učiniti sve da obradujem navijače Partizana u derbijima - poručio je američki košarkaš.

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić dan posle poraza u finalu od Slovenije

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.