ČOVIĆ RASPALIO POSLE EUROBASKETA: Onakve sudije su sramota za prvenstvo! Damir Javor je za njih "de lux" sudija!
Foto: Dado Đilas

nedorasli nivou

ČOVIĆ RASPALIO POSLE EUROBASKETA: Onakve sudije su sramota za prvenstvo! Damir Javor je za njih "de lux" sudija!

Prvi čovek prvaka ABA lige smatra da sudije nisu namerno krale, već da jednostavno ne znaju da sude utakmice tog nivoa

Objavljeno:

Košarkaši Srbije su ostvarili veliki uspeh osvajanjem srebrnog odličja na Eurobasketu u Istanbulu, iako u celokupnoj javnosti i među navijačima, i među samim igračima i stručnim štabom postoji žal zbog poraza u finalu.

I predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, istakao je da je on sam verovao u ekipu koju je selektor Aleksandar Saša Đorđević odveo na Evropski šampionat.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

- Ja sam verovao u tu ekipu, bez obzira što joj nedostaje još 7-8 igrača. Znao sam da će uzeti medalju, a kada sam video kako igraju i kakav timski duh imaju, očekivao sam da će se boriti za zlatnu medalju. Tako da me to nije iznenadilo, a to što u Srbiji nikad nisu srećni... pa i da smo prvi, opet bi gunđali. Važno je da je srpska košarka ostala u kontinuitetu u vrhu evropske i svetske košarke - rekao je Čović gostujući u emisiji "Ćirilica" na Happy televiziji.

Ipak, posle finala bilo je dosta povika na arbitre iz našeg tabora i od strane navijača, a prvi čovek crveno-belih takođe smatra da su sudije oštetile našu selekciju, iako ne želi da umanji zasluženu pobedu Slovenije.

foto: Nebojša Mandić

- Ja ne razumem generalno medije, koji kao "nećemo mi da pričamo u sudijama". Šta su, bre, sudije nedodirljive ličnosti? To pod jedan. Pod dva, šta je FIBA, nedodirljiva organizacija? Sramota je da smo imali sudije onakve kakve smo imali na Evropskom prvenstvu. Nisu sudile najbolje sudije koje su ostale pri Evroligi. Ko ispašta? Ispašta igra, ispašta košarka. Da se razumemo, ja nijednom rečju neću da sporim pobedu Slovenaca. Odigrali su super, pobedili su zasluženo, ali takav način suđenja... Ona tri čoveka ne znaju gde su došli i zašto su došli. Onaj jedan drži zavezanu ruku na stranu Slovenije! Koliko "flopinga", sumnjivih faulova...

On je sam rekao da ne kaže da su sudije "krale" niti to činile namerno, već da jednostavno nisu znale da sude jedan takav meč.

- I u našim ligaškim takmičenjima ja umem direktno da prozovem sudije. Ali, kad uporedim ona tri indijanca sa Javorom na koga imamo vrlo kritičke stavove. Znate šta je Javor, Javor je "de luks" sudija za njih. Ne kažem ja da su ovi bili programirani za krađu, ali oni pojma nemaju - završio je Čović.

BONUS VIDEO: Atmosfera među srebrnim srpskim košarkašima na povratku iz Istanbula - 4. deo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.