Crvena zvezda ostala bez predsednika! (FOTO)
Foto: Damir Dervišagić

IZNENAĐENJE

Crvena zvezda ostala bez predsednika! (FOTO)

Kraj jedne ere!

Objavljeno:

Dosadašnja predsednica ŽKK Crvena zvezda Nataša Kovačević od ponedeljka nije više na toj poziciji. Nataša je u dogovoru i nakon konsultacija sa najužim rukovodstvom ženskog kluba, ali i prvim čovekom i predsednikom muškog kluba Nebojšom Čovićem, odlučila da zbog velikog broja obaveza, novog angažmana u FIBA, i nemogućnosti da u punom kapacitetu obavlja svoju funkciju, prepusti to mesto nekom drugom.

Rastanak Nataše Kovačević, koja je igračku karijeru okončala upravo u dresu Crvene zvezde i kluba, koji se u prethodnom periodu vratio na lidersku poziciju u srpskoj košarci, bio je više nego prijateljski.

foto: Dragan Kadić

ŽKK Crvena zvezda će, u Statutom predviđenom roku, preduzeti sve neophodne radnje za izbor novog predsednika.

HIDO TURKOGLU: Pokazaće Bogdan Bogdanović Amerikancima ko je on! (VIDEO)

- Od strane FIBA izabrana sam da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta TIME OUT koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Njukaslu. S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u KKŽ Crvena zvezda. Zato sam, u dogovoru sa najužim i najbližim članovima rukovodstva kluba, donela odluku da povučem sa mesta predsednice i tu poziciju prepustim nekome ko može da mu se posveti u potpunosti - rekla je Nataša Kovačević i potom dodala:

foto: Beta

- Odluka nije bila ni laka ni jednostavna, ali mislim da je u ovom trenutku racionalna. Ističem da smo prilikom odlučivanja imali u vidu prevashodno interes KKŽ Crvena zvezda, jer Zvezda je ispred svih i iznad svih nas. Ponosna sam na ostvarene uspehe prošle sezone i osvajanje duple krune . Nastojala sam da to bude temelj sistema koji bi se uspostavio, ali koji ne bi bio moguć bez velike pomoći i podrške Zvezdinog muškog kluba. Svaki uspeh ne zavisi od pojedinca i počiva na timskom radu, sistemu, i iskreno se nadam da će i u narednom periodu Zvezda dominirati srpskom ženskom košarkom. Imam ogromno poštovanje prema instituciji našeg sporta i klubu kakav je Crvena zvezda, i u prethodnih godinu dana sam se maksimalno odgovorno odnosila prema svim obavezama i u duhu poteza koje sam pravila, je i ova moja odluka, koja nije laka. Moram da istaknem da ovo nije moje zbogom Crvenoj zvezdi, već samo doviđenja. Košarka je moja najveća ljubav, a Zvezda moja druga kuća i nadam se ponovnom povratku. Nadam se da će moj naslednik prepoznati sistem koji je postojao i da će biti dostojan da istraje u njegovoj implementaciji - dodala je.

FIBA NAS JE OPET SMRTNO UVREDILA! Organizator Eurobasketa lupio šamarčinu srpskoj košarci, ali i celom narodu! (FOTO)

Nataša Kovačević je posebnu zahvalnost izrazila Nebojši Čoviću:

- Nebojša Čović je mnogo uradio za ŽKK Crvena zvezda. Njegova pomoć bila je nemerljiva u svim segmentima organizacije kluba. Čast mi je bila što sam imala privilegiju da prevashodno učim od njega, a potom i da imam uspešnu poslovnu saradnju - zaključila je Nataša Kovačević.

BONUS VIDEO: Goran Dragić za Espreso sport posle pobede nad Ukrajinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.