Zbog Moke bih se pobio sa svakim! Nisam smeo da budem bezobrazan prema Željku! Miličić o svojoj karijeri u reprezentaciji  (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragan Udovičić

sećanje na 2005. i 2007. godinu

Zbog Moke bih se pobio sa svakim! Nisam smeo da budem bezobrazan prema Željku! Miličić o svojoj karijeri u reprezentaciji (FOTO) (VIDEO)

Drugi pik sa NBA drafta 2003. godine prisetio se svojih nastupa na Evropskim prvenstvima

Objavljeno: 11:16h

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Istanbul gde će od 31. avgusta učestvovati na Eurobasketu.

ORLOVI, SREĆNO! Saletovi ratnici poleteli su po medalju! (FOTO)

Izabranici Aleksandra Đorđevića u Tursku putuju u oslabljenom sastavu, ali opet dovoljno jakom za osvajanje medalje.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Igrač koji je 2005. i 2007. godine bio jedna od glavnih zvezda reprezentacije Srbije na Evropskim prvenstvima svakako je Darko Miličić.

PREŠAO IGRICU: Savićevi vaterpolisti osvojili i zlato na Univerzijadi!

On je govorio o vremenu kada je nosio dres sa državnim grbom i to u vreme kada su selektori bili Željko Obradović i Zoran Moka Slavnić.

- Bilo je teško i sa Željkom i sa Mokom, bile su teško godine, okreneš se oko sebe i tačno vidiš kod momaka u očima da ne vide rešenje. Onda ti bude baš krivo. Željko je Željko, on je legenda kao trener. Meni ne smeta njegova strogoća. Ja sam tad dozirao treninge, kao klinac sam mislio 'ma znaš, Bogom dan, šta vi meni'... Uzvraćao sam drsko i bezobrazno na strogoću, što nije u redu sa moje strane. Ali čast je igrati za Željka, ulaziš u reprezentaciju i odmah te on trenira - rekao je Miličić u emisiji posvećenoj njemu na RTS.

O Zoranu Slavniću Miličić priča 'u svom stilu':

- On je kao čovek legenda, s njim bih mogao da idem u kafanu, da se družim, da se pobijem zbog njega svakog momenta. Što se tiče odnosa trener - igrač, bilo je čudno. Nisam razumeo neke njegove načine vođenja treninga - rekao je drugi pik NBA drafta iz 2003. godine, a zatim se osvrnuo i na fijasko koji je naša reprezentacija doživela kada je sa klupe vodio Zoran Moka Slavnić:

foto: Dragan Kadić

- Malo smo nespremni došli u Španiju, Ne znam, cele pripreme i odlazak u Španiju bili su čudni. Shvatio sam da ipak to nije to. Nismo bili spremni za ono što nas očekuje, ne bih dublje išao. Možda sam ga i ja razočarao, ali ljudina je Moka, sa njim bih išao u kafanu svaki dan. Ali što se tiče posla selektora, ne znam da li je bio spreman - zaključio je Miličić.

ZAMALO NOVA SENZACIJA NA US OPENU: Federer kroz dramu do pobede u 1. kolu! (FOTO)

Upravo je na tom Eurobasketu bivši centar reprezentacije Srbije imao čuvenu izjavu u kojoj se, blago rečeno, žali na suđenje na utakmici protiv Grčke.

BONUS VIDEO: Košarkaši dobili karikature pred odlazak na Eurobasket

(Espreso.co.rs / Izvor: RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.