NIJE MU SUĐENA TURSKA: Raduljica se oglasio posle otpadanja sa spiska putnika za Eurobasket! (FOTO) (VIDEO)
Foto: News1/Dado Đilas

veliki hendikep!

NIJE MU SUĐENA TURSKA: Raduljica se oglasio posle otpadanja sa spiska putnika za Eurobasket! (FOTO) (VIDEO)

Iskusni centar neće moći da pomogne izabranicima Aleksandra Đorđevića na Evropskom prvenstvu

Objavljeno:

Velike muke zadesile su košarkašku reprezentaciju Srbije.

DELIJE, POČNITE DA SLAVITE! Pakleno pojačanje crveno-belih je stiglo u Beograd! (FOTO) (VIDEO)

Ni Miroslav Raduljica neće moći da pomogne Aleksandru Đorđeviću na ovogodišnjem Eurobasketu.

On je na sve načine pokušavao da zaleči povredu kolena, ali je bol ipak bila jača i iskusni centar će morati da propusti Evropsko prvenstvo.

- Nije prijatan osećaj kada znam da sam, ne mogu da kažem bio, već i da sam sada deo generacije koja je mislim postigla nešto lepo u prethodne tri godine, a opet u ovom momentu ne mogu da pomognem - rekao je Raduljica.

foto: KSS/Nebojša Paraušić

On je objasnio da povreda nije teže prirode i da neće morati na operaciju, ali da zahteva mirovanje od bar nekoliko nedelja.

- Pošto sama povreda nije toliko strašna, ne znam ko je potegao pitanje operacije, što je netačno. Neophodno je samo nekoliko nedelja, uslovno rečeno, mirovanja i terapija kako bi se upala sanirala, pa bi negde s početkom Eurobasketa bilo sve u redu. Međutim, ne bih bio pošten prema sebi, saigračima, stručnom štabu, ali i naciji koja polaže velike nade u reprezentaciju, da se pojavim, praktično bez treninga u Istanbulu. Nije nikada lako doneti takvu odluku da ne igrate, ali ovo je jedina ispravna, što je najvažnije u interesu nacionalnog tima, jer nikada sebe nisam stavljao ispred ekipe, pogotovo ne u reprezentaciji - iskren je bio iskusni centar.

foto: Marina Lopičić

Iako ne može da pomogne na terenu, Raduljica će biti uz saigrače i pratiće svaku utakmicu na Eurobasketu.

- Videćemo kako bude napredovao oporavak. Zasada ide sve po planu. Ako se ukaže prilika, ne sumnjajte da ću otići da ih bodrim. Ako ne, ostaje TV ekran. Znaju momci, da sam ne samo ja, nego i svi ostali koje su povrede sprečile, duhom uz njih i da verujemo u uspeh - rekao je Raduljica.

foto: AP

Pre sedam godina, Raduljica je doputovao u Kajzeri, ali je 24 časa pre početka Svetskog prvenstva bio prekobrojan u nacionalnom timu.

- Eto, ne da mi se da na turskim terenima zaigram u dresu Srbije. Ali, šta da radim. Ne možete pobeći od sudbine. Na kraju, ako ostvarimo uspeh koji priželjkujemo, nije toliko ni važno da li sam ja bio tu, ili ne - zaključio je Miroslav Raduljica.

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić za Espreso sa priprema košarkaške reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.