MZT doveo dva velika pojačanja za narednu sezonu!
Foto: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski

STIGLI AMERI

MZT doveo dva velika pojačanja za narednu sezonu!

U makedonskom košarkaškom šampionu očekuju da se Amerikanci Džensen i Bejli naredne nedelje priključe timu, u kome ih čeka njihov sunarodnik plejmejker Erik Garsija

Objavljeno:

Američki košarkaši Danijel Džensen i Bret Bejli novi su košarkaši MZT Skoplje, objavio je danas makedonski šampion. Dvadesetrogodišnji Džensen visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. On ima evropsko iskustvo, jer je prošle sezone nastupao za belgijski prvoligaški Limburg junajted.

SUMA JE POJAČANJE, ALI KAD NE IGRA! Legenda Partizana ozbiljno oplela po najskupljem igraču u istoriji kluba! (VIDEO)

Kako je naveo MZT, radi se o snažnom košarkašu koji ima odličan šut iz daljine, a u karijeri je do sada pogađao svaku treću trojku. Pre igranja u Belgiji Džensen je nastupao za Ogastana koledž u NCAA ligi, gde je u poslednjoj godini imao prosek od 20,1 poena i 6,3 skokova po utakmici.

Drugo američko pojačanje skopskog tima, Bret Bejli (23 godine, 200 centrimetara) igra na poziciji niskog krila i za njega će igranje u MZT biti prvo košarkaško iskustvo van SAD. Iza sebe ima četvorogodišnje igranje u NCAA ligi u dresu Univerziteta San Dijego, gde je u prošloj sezoni imao prosek od 15,6 poena, uz prosek od 6,9 skokova po utakmici. Kako se navodi, najjače oružje Bejlija je šut za tri, pošto ima procenat od 34,7 odsto, a odlikuje ga odlična brzina i atletizam. U makedonskom košarkaškom šampionu očekuju da se Amerikanci Džensen i Bejli naredne nedelje priključe timu, u kome ih čeka njihov sunarodnik plejmejker Erik Garsija.

Luka Jović pokazao tetovažu i baš je moćna, a sve Delije će je "lajkovati"! (FOTO)

Skopski klub je prethodno u letnjem prelaznom roku doveo povratnike Damjana Stojanovskog i Bobana Stajića, a ugovore su potpsali Bojan Trajkovski i mladi makedonski košarkaški reprezentavci Mihajlo Mitev, Ranko Mamuzić i Andrej Maslinko. U timu su od prošle godine ostali Adem Mekić i Marko Simonovski. Trener MZT Skoplje Aerodrom Aleksandar Todorov je prvi trening zakazao za utorak 22. avgust u dvorani centra "Jane Sandanski" u Skoplju.

BONUS VIDEO: Marko Jevtović razočaran atmosferom na meču Partizan - Videoton

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.