Bravo, deco! Orlići se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva! (VIDEO)
Foto: FIBA

sjajno!

Bravo, deco! Orlići se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Naši dečaci na putu ka novoj medalji

Objavljeno: 23:13h

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, napravila je istinski podvig plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva u Podgorici. U četvrtfinalu je pala Španija sa 82:73 (20:11, 19:22, 26:15, 17:25).

Od samog starta su izabranici selektora Slobodana Klipe bili rešeni da pokažu kako su jači od ekipe koja je bila prvoplasirana u D grupi na šampionatu u prestonici Crne Gore.

"Orlići" su u osminu finala prošli kao treći, sa istim učinkom 2-1 kao Izrael i Litvanija, ali sa lošijim međusobnim učinkom u tom trouglu, zatim su posle velike borbe deklasirali Nemačku i sada očitali lekciju "crvenoj furiji".

Naši kadeti su tako došli u priliku da se bore za medalju, što je sjajan uspeh!

Od samog početka su se naši momci za sve pitali na parketu. U finišu prve četvrtine su se rezultatski odlepili, početkom druge stekli i dvocifrenu prednost (24:11 i 28:15), posle čega su se uporni Španci vratili i na predah se otišlo sa 39:35.

Ključna je bila treća deonica... Nju su kadeti Srbije dobili sa 26:15, sredinom perioda stekli dvocifrenu prednost koju nisu ispuštali do finiša i bilo je samo pitanje kojom razlikom će slaviti veliki trijumf.

Klipini puleni će za finale Evrobasketa igrati sa selekcijom Crne Gore. U drugom polufinalu Hrvataska čeka pobednika susreta Turska - Francuska.

Ovde pogledajte ceo meč!

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.