OČEKIVALO SE OVO: Zvezda zaradila 100.000 evra na Aranitoviću, pa žestoko oplela po igraču i Partizanu!
Foto: Fonet

počinje novi rat

OČEKIVALO SE OVO: Zvezda zaradila 100.000 evra na Aranitoviću, pa žestoko oplela po igraču i Partizanu!

Crveno-beli ističu da su ljudski kvaliteti i ponašanje mladog igrača odlučili da ga precrtaju iz svojih planova

Objavljeno:

Aleksandar Aranitović je napustio Crvenu zvezdu i prešao u najljućeg rivala, Partizan.

Mladi košarkaš je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima, nakon što je, kako je saopšteno na Arbitraži dobio raskid saradnje sa šampionom ABA lige i Srbije.

Ipak, povodom svih dešavanja, kluba sa Malog Kalemegdana je odlučio da se oglasi saopštenjem u kome je najpre naveo da je od ovog transfera prihodovao 100 hiljada evra.

foto: kkcrvenazvezda.rs

- KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija, i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića. Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska u KK Crvena zvezda mts, su osim igračkih, i ljudski kvaliteti. Kroz ovaj transfer KK Crvena zvezda mts će prihodovati 100 hiljada eura., što smatramo još jednim dobrim poslom za naš klub - navodi se u saopštenju, ali se tu ne završava.

Sa Malog Kalemegdana poručuju kako su pokušali da pomognu u njegovom razvoju karijere, ali su i potkačili igrača da nije to cenio, ali i njegov novi klub zbog svega što se dogodilo.

- Verujući da je za razvoj takvog talenta, nakon zapaženih nastupa u juniorskoj konkurenciji, najbolja solucija nastup u seniorskoj košarci , klub je poslao Aleksandra Aranitovića u ekipu Mega Leksa u kome bi imao minutažu i sakupljao neophodno iskustvo.

foto: Fonet

- Nažalost, Aranitović je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena. KK Crvena zvezda mts je u narednom periodu učinio sve, da pomogne ovom igraču da se oporavi i vrati na teren. Odustali smo i od osnovnog plana da se teška operacija obavi u Beogradu pod nadzorom iskusnih i proverenih lekara, i na zahtev oca Aleksandra Aranitovića, koji je očigledno sklon hazarderskim potezima, o čemu mogu da posvedoće i brojni treneri u klubu, platili operaciju u Nemačkoj. Koliko je taj potez bio pravi, govori i dalji sled događaja, i nova povreda Aranitovića nakon 8 meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

- Bez obzira što smo uvereni da bi KK Crvena zvezda mts mogao da spreči njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda mts. Aleksandru Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga" i „pronalaženja" igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne" karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji - piše u saopštenju Zvezde.

BONUS VIDEO: Nikola Mišković za Espreso posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva u košarci

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.