Čović poručio Delijama da ne žive u zabludi, a evo i zbog čega! Otkrio i ko će još pojačati tim, a pričao i o ambicijama i budžetu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: kkcrvenazvezda.rs

iskreno o svemu!

Čović poručio Delijama da ne žive u zabludi, a evo i zbog čega! Otkrio i ko će još pojačati tim, a pričao i o ambicijama i budžetu! (FOTO) (VIDEO)

Nebojša Čović odgovorio je na sva pitanja koja su zanimala navijače Crvene zvezde

Objavljeno:

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović odgovarao je na pitanja čitaoca Sportskog žurnala i otkrio je neke stvari koje će biti zanimljive navijačima kluba sa malog Kalemegdana.

NOVI ODLAZAK: Štoper napustio Crvenu zvezdu pred utakmicu sa Čukom! (FOTO)

On se prvo dotakao odlazaka iz Zvezde.

- Ne radi se o bilo kakvoj rasprodaji. Već, u velikoj meri, planiranim transferima. Neplanski je, praktično, otišao samo Kuzmić kome nismo hteli da stojimo na putu potpisivanja velikog ugovora. Želim mu da bude uspešan u Realu, ali da igra loše protiv Crvene zvezde, dok smo kod Gudurića planski zaradili dobre pare. A on je otišao kod najboljeg trenera Evrope, što je u interesu srpske košarke. Sve igrače koji su bili u klubu volim i poštujem. Zajedno smo napravili najveći uspeh u istoriji kluba - rekao je Čović.

foto: Saša Pavlić Koky

Crvena zvezda traži pojačanja na svim pozicijama, a Čović je otkrio koji igrač sigurno neće doći na mali Kalemegdan, a za koga postoji interesovanje.

- Ročesti ne dolazi, za druge se ne zna. Gagić nije u našim planovima. Plan je da dovedemo još dvojicu ili trojicu košarkaša. Kod Feldina smo. Procenili da će se dobro uklopiti i da će doprineti dobrim rezultatima - naglasio je Čović i potom se osvrnuo na ambicije kluba.

foto: Saša Pavlić Koky

- Što se tiče ambicija, Crvena zvezda mora da bude realna. Kad to kažem, mislim da mora da se ponaša u skladu sa mogućnostima grada i zemlje iz koje dolazi i koje predstavlja. Nažalost, mi ne možemo da se utrkujemo sa klubovima koji imaju budžete preko 20 i 30 miliona evra, što ne znači da se nećemo truditi da ih pobeđujemo - iskren je bio prvi čovek crveno-belih.

Zvezda dobila novo VELIKO pojačanje! (FOTO)

Otkrio je i sa kojim budžetom Zvezda ulazi u odbranu tri trofeja osvojena prošle sezone.

- Budžet će biti oko pet miliona evra. A za igrače i prvi tim oko 2,5 i 2,7 miliona. Još uvek nismo zatvorili ekipu i ne mogu da kažem preciznije cifre. Ali, kretaće se u okvirima u kojima sam rekao - rekao je predsednik crveno-belih.

foto: Saša Pavlić Koky

Za kraj dotakao se i fajnl for turnira koji se organizuje u Beogradu ove sezone.

- Nemojte da živimo u zabludi da napadamo Fajnal-for u Beogradu. Probaćemo da napravimo što bolji rezultat u Evroligi, ali da budemo realni. S druge strane, ambicije su jasne – prvo mesto u ABA i domaćoj ligi, kao i osvajanje Kupa Radivoja Koraća. A, u Evroligi da budemo što bolji. Bez obzira na to što je ovo nov tim, sa mladim stručnim i kompetentnim trenerom. Ono što nam je potrebno je poverenje i strpljenje. Stvari na kojima sam insistirao i kada je u klub došao Dejan Radonjić. Tako treba da bude i sada. Biće tu pobeda i poraza, ali do cilja moramo da dođemo. Sigurno je jedino da nećemo biti topovska hrana - zaključio je Nebojša Čović.

Košarkaši Crvene zvezde okupili su se danas prvi put od kada je Alimpijević postavljen na mesto trenera i odradili su lekarske preglede dok će prvi trening imati u ponedeljak 7. avgusta.

BONUS VIDEO: Branko Lazić za Espreso direktno sa Kopaonika

(Espreso.co.rs/ Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.