NISAM ZBOG PEĐE UZEO BROJ! HOĆU DA BUDEM LIDER KINGSA: Bogdanović za Espreso o reprezentaciji, Eurobasketu i NBA!
Foto: Fonet

Direktno sa kopaonika

NISAM ZBOG PEĐE UZEO BROJ! HOĆU DA BUDEM LIDER KINGSA: Bogdanović za Espreso o reprezentaciji, Eurobasketu i NBA!

Brinuli smo se zbog njegove lakše povrede, ali odmah nas je razuverio da je potpuno zdrav, pa smo mogli da se okrenemo i drugim temama iz sveta košarke

Objavljeno:

Srpski košarkaši sprovode bazični deo priprema za Eurobasket na Kopaoniku.

Posle sedam dana rada na planini, došao je i dan odmora kada su se naši igrači družili sa predstavnicima "sedme sile".

Dok deca u Africi nemaju ni koru 'leba, ljudi umiru od nemaštine, Nejmar postaje najskuplji od svih, a izjavljuje OVO?!?! (FOTO)

Jedan od onih zbog kojih je javnost brinula jer nije odmah otputovao sa nacionalnim timom na Kopaonik zbog saniranja povrede je i Bogdan Bogdanović.

foto: Marina Lopičić

Ipak, on se u međuvremenu priključio ostalima, a normalno je da je prvo pitanje upućeno njemu bilo u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem.

- Trenirao sam u Beogradu prvih dana, onda sam propustio tri dana na Kopaoniku. Odradio sam te terapije i priključio se ekipi. Super se osećam, izlečen sam skroz i vratio sam se maksimalnim treninzima - rekao nam je Bogdanović dobre vesti i osvrnuo se na situaciju sa "sitnijim" povredama koje su poslednjih dana pravile probleme ostalim igračima.

VRATIO SE POSLE 3 GODINE: Kako se trenira u reprezentaciji najbolje oslikava odgovor Vase Micića kako provodi slobodno vreme? (VIDEO)

- Uvek je bilo toga. Dešave se to, zato ja uvek na početku poželim zdravlje i da svi na kraju prvenstva budemo zdravi.

foto: Filip Plavčić

"Orlovi" su do sada orijentisani isključivo na sebe i tek samo usput prate dešavanja u taboru rivala i konkurenata na sledećem šampionatu.

- Video sam da su igrali Italijani i da je Galinari slomio šaku. Ne pratimo sad baš nešto, jer je početak i mnogo je rano da bismo krenuli da radimo taj skauting. Moramo još da nas dovedemo u red, naše stvari da sredimo, da gledamo naše dvorište.

PUČE NAJVEĆA BOMBA LETA U ZVEZDI! I nema veze ni sa košarkom, ni sa fudbalom!

Naša selekcija ovog leta biće dosta oslabljena zbog izostanaka nekih ključnih igrača, Bjelice, Jokića, Stefana Markovića i najsvežije povređenog Simonovića koji će po svemu sudeći propustiti ovu reprezentativnu akciju.

foto: Filip Plavčić

- Ovo je šansa za neke druge igrače. I ranije se to dešavalo i odlazili smo na prvenstva sa par povređenih igrača i par otkaza, pravila se i tada priča oko toga. Mi igramo kao tim i ko god da nije tu mi izvučemo svoj maksimum, naravno, da su to igrači koji imaju kvalitet i koji bi nam dosta pomogli i opet mislim da je to šansa za druge, prilika da se dokažu - kazao je Bogdan.

NE, OVO SE NIJE DESILO U SRPSKOJ BETON LIGI, IAKO JE SULUDO: Fudbaler kupljen za 10 litara maslinovog ulja! (FOTO) (VIDEO)

Izabranici Saše Đorđevića su sada već navikli navijače i javnost na visoke plasmane i medalje, pa se sada očekuje sa njim ne samo odličje, već i ono najsjajnije, što je svakako neka vrsta pritiska na momke koji treniraju.

- Mi osećamo to godinama, čak i one prve godine kada sam ja išao, u Sloveniji, išli smo bez pritiska i onda bili prvi u grupi, svi su odjednom očekivali medalje i zaputili se ka Sloveniji i napunili halu. Suludo je sada reći da nema tog pritiska, ima ga, ali mislim da je to pozitivna stvar. Svi će biti još više fokusirani i spremniji.

foto: Marina Lopičić

Pomalo neočekivano i neuobičajeno za neke ranije situacije je da će na Eurobasket koji se igra odmah posle Olimpijskih igara svi timovi doći u svojim maltene najjačim sastavima. Obično je takva situacija u onom pred Igre kada se bore za kvalifikaciju. Tako da će ovo prvenstvo biti jedno od najjačih u poslednjih desetak i više godina.

SPARTA NASTAVLJA DA KUPUJE SILU! Bivši as Intera stiže u Prag?! (VIDEO)

- Istina da je tako, obično tada igrači daju otkaze, kao što je primer bio u Sloveniji pre četiri godine. Bilo je slabije prvenstvo, ali se pojave uvek neki novi igrači. Oni dolaze uvek 300 odsto napaljeni i tu se i stvaraju igrači. Tako sam i ja, tako je i dosta Francuza, poneki Španac, Litvanci, Hrvati. Bilo je dosta novih igrača koji su se pojavili i igrali dobro posle u Evropi.

S obzirom na najavljene sastave reprezentacija sa kojima će se Srbija boriti ima dosta teških rivala za najviše postolje, a iznenađenja su uvek moguća.

foto: Dado Đilas

- Svih tih prvih sedam-osam ekipa po onog rang listi su jake reprezentacije. To će biti do sreće, do spreme, do motivacije. Sve to treba da se poklopi da bi se napravoki rezultat. Španija je jedna od najiskusnijih, mi po poslednje tri godine, rezultati pokazuju da smo ozbiljni favoriti. Uvek su tu Litvanci koji igraju vrhunski na evropskim prvenstvima. Onda Grci koji prave neku novu ekipu i igraće drugačije nego nekih prethodnih godina, Italijani su oi bez Galinarija jaki. U našoj grupi su domaćini Turci, njihova košarka je poslednjih par godina dosta napredovala. Ako nemaju najjaču ligu, onda drugu najjaču u Evropi.

Grobari, Partizan ne igra večeras, ali ovaj meč morate da gledate kao da vam je poslednji u životu! (VIDEO)

Bogdanović je sa dosta igrača koji će maltene biti zvezde svojih timova na predstojećem šampionatu "starog kontinenta" delio svlačionicu u klupskoj košarci. Kako sam kaže, peckanje još nije počelo i obično to bude par dana pre nego što će da se vide i igraju.

foto: Sakramento Kings

Jedan od najboljih evropskih šutera će se od jeseni, posle Eurobasketa, okušati u najjačoj ligi sveta. Potpisao je ugovor sa Sakramentom i krenuće u novo poglavlje svoje karijere.

- Savršeno mi je bilo u Sakramentu dok sam boravio. Mislio sam da je Fenerova organizacija i hala nešto najlepše što može košarkaš da ima, ali kada sam otišao tamo video sam da je to na još većem nivou. Verovatno je i zbog toga najbolja liga, je pruža igračima najbolje uslove - podelio je svoja iskustva iz Kalifornije sa našim čitaocima i poručio da mu se dopada ekipa.

DA LI ĆE OVO GROBARI SHVATITI KAO IZDAJU? Iz Partizana otišao u klub koji baš ne vole! (FOTO) (VIDEO)

- Mislim da će biti korektna selekcija minuta. Kada sam pričao sa trenerom, rekao mi je da će svako morati da zaradi svoje minute kroz taj predsezonski kamp. Jokić mi je primer, kako se iz utakmice u utakmicu nameće. Jednostavno moraš da budeš spreman da čim ti se ukaže šansa, ti je iskoristiš. I da pružaš konstantnost.

foto: Marina Lopičić

Ubojiti šuter iz Srbije otišao je u tim u kome su ogroman trag ostavili njegovi sunarodnici Vlade Divac i Peđa Stojaković koji su sada prvi operativci Kingsa. Navijači "kraljeva" sigurno isto to očekuju i od njega.

- Očekuje se od mene sigurno. Pravi se i takva neka priča. Ali ja ne razmišljam tako. Skroz u drugom pravcu razmišljam. Ostvario sam taj cilj i sada želim da dokažem da mogu da igram tu, da pripadam toj ligi i tom klubu. Želim i da jednog dana budem lider ekipe, da se oko mene gradi, ali videćemo, otom-potom - ispričao je Bogdanović.

foto: Dado Đilas

U dresu Kingsa je odabrao dres sa brojem 8 zbog čega je već dobio nadimak, a veliku pažnju je privukla i anegdota sa Peđom Stojakovićem kada ga je pitao koliko košta da njegovu "šesnaesticu" vrate u upotrebu i da je on uzme.

Zvezda ekspresno odgovorila Muti Nikoliću!

- Nisam odabrao 8 zbog Peđe, nego je bio slobodan i predstavlja neki novi početak. Nisam hteo "sedmicu" jer mi je to reprezentativni broj i to je to.

BONUS VIDEO: Vladimir Lučić za Espreso sa priprema košarkaške reprezentacije Srbije

(U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.