Vujošević o bolesti i dijalizama: Rad i košarka na mene deluju lekovito! (VIDEO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

DRŽ' se, legendo, možeš ti to!

Vujošević o bolesti i dijalizama: Rad i košarka na mene deluju lekovito! (VIDEO)

Pričao je i o Partizanu, ali i o novcu koji mu voljeni klub duguje

Objavljeno:

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Duško Vujošević pričao je o svom zdravlju, Partizanu, odnosi politike i sporta, otkazima sa kojima se suočio dok priprema tim za predkvalifikacije za Mundobasket.

- Naporne su jer se putuje i menjam mesto gde se rade dijalize, na koje dok ne odem na transplantaciju bubrega odlazim dva puta sedmično. Sa druge strane rad i ova količina košarke na mene deluje lekovito - rekao je Vujošević.

On je potom pričao o stanju u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja se priprema za predkvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

- Ova reprezentacija je slabija nego što se očekivalo. Dva NBA igrača nisu tu. Ali ovaj sastav je kroz rad do sada pokazao više nego što se očekivalo. Teret kvalifikacija će se na mlade igrače negativno odraziti, raspored i grupa su teški, ali mi želimo podvig i plasman u kvalifikacije!

Upitan da li je činjenica da je on selektor, doprinela da pojedinci nisu u ekipi Vujošević je kazao

- Ja nisam tu da ih privlačim. Oni bi trebalo da imaju odnos prema reprezentaciji i ne treba da dođu da svojim prisustvom časte ostale u ekipi, već da rade - dodao je popularni Dule.

Vujošević je potom u jednoj rečenici objasnio mentalitet košarkaša sa ovih prostora.

- Igrači odavde imaju mentalitet koji ih tera da rade više od drugih i zato volim da radim sa njima.

Na red je došao i Partizan i pitanje o odnosu sa navijačima

- Znači mi što je deo navijača prepoznao zasluge i scenario rastanka. Partizan je važan deo mog života i želim mu sve najbolje. Ali pre svega, želim, da pare koje sam odavno zaradio - naplatim.

Vujošević nije želeo da priča o politici, ali je istakao:

- Na ovim prostorima košarka, školstvo, zdravstvo nisu profitabilni. Zato mora postojati sistem obezbeđivanja i raspodele novca. To je deo u kom politika treba da se meša. Ali ona je upletena u sport i uprljala ga je. Ja jesam jugonostalgičar, ali u BiH predstavljam sebe. Ovde sam jer volim da radim sa igračima sa ovih prostora i moj doprinos košarci ovde će biti da radim najbolje što mogu, a biti najbolji znači trčati sa šampionima - rekao je Vujošević.

BONUS VIDEO: Milan Borjan posle debija u dresu Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.