DETALJI TRANSFERA ZVEZDINIH KOŠARKAŠA: Čović je samo jednom igraču rekao da ostane, ali on ga nije poslušao!
Foto: Dragan Kadić

Koliko su zaradili?

DETALJI TRANSFERA ZVEZDINIH KOŠARKAŠA: Čović je samo jednom igraču rekao da ostane, ali on ga nije poslušao!

Predsednik crveno-belih je rekao da su samo dva odlaska bila neplanirana

Objavljeno:

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio novog trenera Dušana Alimpijevića, govorio i o odlascima igrača u prethodnom periodu.

Šampion Srbije je iz prošlogodišnjeg tima ostao bez 9 igrača, a prema rečima prvog čoveka kluba samo dvojica su otišli neplanirano.

To su Marko Gudurić i Ognjen Kuzmić, dok je sa Tompsonom i Voltersom bila dogovorena saradnja samo do kraja sezone. Što se tiče ostalih odlazaka svi su oni u neku ruku bili očekivani i planirani.

foto: Beta

Čović je govorio i o pojedinostima njihovih transfera, finansijskim detaljima i zaradama koje su imali na Malom Kalemegdanu i koje će imati u novim klubovima.

- Samo dva igrača su otišla van plana, Kuzmić i Gudurić. Imao je ugovor 375.000 evra, otišao je za 300.000 evra. Gudurić je otišao u Fenerbahče, ali takva ponuda se ne odbija. Obeštećenje je milion evra i 20% od sledećeg transfera. U Zvezdi je igrao za 100.000 evra, a tamo je dobio 400.000. Mislim da je pogrešio Kuzmić i to sam mu rekao, jer da mu se ne dogodi Panatinaikos, a Zvezda nema mogućnost da ga dva puta vraća u život - rekao je Čović.

foto: Dado Đilas

Kada je reč o odlascima Dženkinsa, Simonovića, Jovića i Mitrovića rekao je sledeće.

- Obeštećenje za Dženkinsa je 100.000 dolara, a u Himkiju će zaraditi milion i 800 hiljada dolara za dve godine. Simonoviću je istekao ugovor, a u Zenitu će uzeti nešto više od milion evra za dve sezone. Za Luku Mitrovića je bilo dogovoreno da ode još prošle godine, mi smo inkasirali 220.000 evra.

Što se tiče Jovića 160.000 evra, bio je na pregledima u Olimpijakosu, ali izbor je pao na Bajern, sa njima i njihovim doktorima smo imali izvanrednu saradnju oko njegovog oporavka. Otišao je na dobar ugovor. Što se tiče stručnog štaba, žao mi je što se to desilo, ali mi moramo da nastavimo dalje. Ne možemo da kukamo. Vrata Dejanu Radonjiću su uvek otvorena, ali sistemu koji ima Zvezda - rekao je Čović.

Da ne zaboravimo da je kasnije potvrdio da Bolden ide u Makabi i da će Zvezda na uloženih 40.000 evra zaraditi 580.000.

BONUS VIDEO: Nebojša Čović predstavlja novog trenera Crvene zvezde

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.