ĐORĐEVIĆ O ODBIJANJU DA SE IGRA ZA REPREZENTACIJU: To je sramota! Ne zaslužuju da budu pozvani! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

selektor opravdano ljut

ĐORĐEVIĆ O ODBIJANJU DA SE IGRA ZA REPREZENTACIJU: To je sramota! Ne zaslužuju da budu pozvani! (VIDEO)

Tražio je spisak razloga zbog kojih su odlučili da se ne odazovu pozivu

Objavljeno: 13:38h

Selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević okupio je 17 igrača koji će započeti pripreme za Eurobasket koji ih očekuje od 31. avgusta do 17. septembra.

ESPRESO NA OKUPLJANJU KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE: Pitali smo Saletove Orlove šta misle o Jokićevoj odluci da ne igra! (VIDEO)

Nažalost, i ovo okupljanje nije moglo da protekne bez govorenja o problemima sa odazivanjem igrača u nacionalne timove Srbije, a sada je tema skandal koji se dogodio sa univerzitetskom selekcijom.

DANILOVIĆ O SKANDALU U UNIVERZITETSKOJ SELEKCIJI: Opravdanja su im glupava! Nekoliko klubova prednjači! (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Čak 25 igrača je odbilo da se odazove pozivu u tu selekciju i stavi se na raspolaganje selektoru Dejanu Todoroviću, što je nezapamćeni skandal z srpskoj, pa i svetskoj košarci.

Selektor A tima, Đorđević, je odmah na početku konferencije dobio to pitanje od novinara, a odgovor je počeo od nabrajanja sadašnjih A reprezentativaca koji su prošli kroz univerzitetsku reprezentaciju.

foto: Filip Plavčić

- Tražio sam listu njihovih razloga. To je bilo "ljut sam jer sam trebalo da budem na prvom spisku", "otišao sam na more", "preskočiću ovu akciju, bol u leđima, pripreme za sledeću sezonu". Koja bolja priprema postoji nego da provede leto u radu i treningu u selekciji sa najboljima. Svaki taj igrač može da podigne nivo reprezentacija. Pokažite koliko volite Srbiju koja vas je selektirala. Nemamo problem do 18. godine tada se svi odazivaju tek posle kad potpišu profi ugovore. Mnogi od njih su dobili naredbu od kluba da ne idu. Razmislite vi kome nije u interesu da univerzitetska selkcija ne napravi rezultat. Meni je veliki problem u novembru jer mnogo momaka je u NBA pa neće moći da se odazove. Šta ćemo tad. Od ovih momaka koji su otkazali jel treba da ih zovemo? Moje mišljenje je da je to sramota - rekao je Đorđević i dodao:

- Mislim da ne zaslužuju da budu pozvani. Svaka čast momcima koji su sad u Zrenjaninu, njih 13. Svaka njima čast što su se odazvali. A ako se dvojica povrede... Šta ćemo, ne daj Bože, tada? Ne mislim da će moje reči dopreti do njih. Voleo bih da dopru, ali ne verujem.

Svoje razočarenje nije krio ni kapiten Miloš Teodosić.

- Ja to ne razumem. Pa, oni ne znaju koliko bi napredovali da prođu reprezentativno leto. Mogu donekle da razumem Nikolu Jokića, ali ova opravdanja... Ne razumem - prokomentarisao je Teodosić.

(Ž. S. / U. M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.