NJEGOVU JEDINICU VIŠE NIKO NEĆE NOSITI: Majami otpustio i poslednju veliku zvezdu!
Foto: AP

Kraj jedne ere

NJEGOVU JEDINICU VIŠE NIKO NEĆE NOSITI: Majami otpustio i poslednju veliku zvezdu!

Gotova je plodna saradnja koja je donela dva šampionska prstena

Objavljeno:

Majami je napustio i poslednji igrač nekadašnje "Velike trojke" koja je donela timu sa Floride dva NBA šampionska prstena.

"Vrelina" je zvanično raskinula saradnju sa Krisom Bošom koji poslednjih godina nije igrao zbog ugroženog zdravlja, ali će mu se odužiti na sjajan način za sve što je uradio u dresu Hita.

foto: AP

Njegov dres sa brojem 1 više niko neće nositi u ovoj franšizi i jednog dana biće povučen i zvanično podizanjem na svodove dvorane "Amerikan erlajns arena".

- Kris je promenio život i košarkašku karijeru kada je došao u Majami. Takođe, promenio je naše živote na bolje u onom pravcu u kojem nikada nismo ni sanjali. Do kraja života ćemo biti zahvalni Bošu, koji je bio uz ekipu u pohodu na dve šampionske titule - rekao je predsednik Majamija, čuveni Pet Rajli.

foto: AP

On je zajedno sa Dvejnom Vejdom, Lebronom Džejmsom, Rejom Alenom i drugima član generacije Hita koja će ostati upamćena po dve titule, a jedini je on iz te ekipe do sada ostao u timu.

- Broj jedan niko više neće nositi u Majamiju i njegov dres će jednog dana biti podignut pod svodove. Kris i njegova porodica biće uvek deo familije Majami Hita - poručio je Rajli.

foto: AP

Boš će najverovatnije zvanično i okončati karijeru, jer ima velikih problema sa krvnim ugrušcima zbog čega nije igrao u prethodnom periodu. Do sada je proveo 13 sezona u NBA i prosečno beležio 19,2 poena i 8,5 skokova po meču.

BONUS VIDEO: Oproštaj Srđana Plavšića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.