NEMA IM DRUGE! Amerikanci su ponovo dokazali da se SRBA PLAŠE KAO ĐAVO OD KRSTA! (VIDEO)
Foto: Fonet

nabili im komplekse

NEMA IM DRUGE! Amerikanci su ponovo dokazali da se SRBA PLAŠE KAO ĐAVO OD KRSTA! (VIDEO)

Veoma interesantan projekat počeo u Americi

Objavljeno: 12:37h

Jako zanimljiva vest stiže nam iz Amerike.

Da li zbog dominacije Buluta i ekipe, da li zbog popularizacije ovog sporta ili zbog nečeg trećeg Amerikanci su rešili da naprave prvu ligu novopečenom Olimpijskom sportu, basketu 3 na 3.

Izuzetno zanimljiv projekat pod nazivom "Big3" liga, koju je formirao reper Ajs Kjub, sigurno će doneti ovom sportu nove fanove širom Amerike, ali i sveta.

ZABORAVITE SVE ŠTO STE ČITALI! Plavšić prešao u Spartu, poznata je i PRAVA CENA za koju je kupljen od Zvezde! (FOTO)

Liga se sastoji od osam ekipa sa po šest igrača, a svaku sa klupe predvode legende NBA poput Klajda Drekslera, Gerija Pejtona, Džordža Gerfina, Rika Berija, Čarlsa Ouklija, Džulijusa "Dr Džej" Irvinga.

Na terenu biće još zanimljivije!

Alen Ajverson, Čonsi Bilaps, Džejson Viljiams, Stiven Džekson, Kori Mageti, Džermejn Onil, Rašard Luis, Kenjon Martin, Majk Bibi, Džoš Čildres, Katino Mobli, su među imenima koje je okupio popularni reper.

foto: Reuters

"Big3" liga će imati 60 utakmica tokom deset nedelja koje se igraju na dva poena razlike. Među pravilima su i šut za četiri poena sa devet metara i napad od 14 sekundi tako da će svaka utakmica biti jako dinamična.

Liga je počela u nedelju, četiri utakmice su trajale skoro šest sati, što je jedan od dva bitna problema s kojima se srela na svom osnivanju, jer nijedna ozbiljna TV kuća ne može da izdvoji toliko vremena za prenos uživo.

Drugi problem su godine učesnika, među njima je većina u kasnim 30-im ili čak 40-im godinama, koji su davno izgubili korak za fizičkom kondicijom, pa je tako najveća zvezda lige Alan Ajverson odigrao samo 9 minuta na prvoj utakmici za svoj tim.

Ipak, tribine su bile pune, tako da je mečeve prvog vikenda igrane u Bruklinu posmatralo oko 15000 ljudi.

BONUS VIDEO: (KURIR TV) Kamp Miloša Teodosića na Srebrnom jezeru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.