FRANCUSKINJE SU TEŠKI BAKSUZI: Španija je PONOVO prvak Evrope!
Foto: EPA/Martin Divisek

DRUGI PUT U ČETIRI GODINE

FRANCUSKINJE SU TEŠKI BAKSUZI: Španija je PONOVO prvak Evrope!

Francuskinje su na ovaj način poražene već u drugom finalu zaredom, a na trećem meču zaredom kada je borba za neku medalju bila u pitanju (izgubile su prvo za evrotitulu od Srbije, pa onda od iste ekipe za treće mesto na Olimpijskom igrama u Riju)

Objavljeno:

Španske košarkašice ponovo su prvakinje Evrope, drugi put u poslednje četiri godine! Crvena furija je u finalu kontinentalnog šampionata u Pragu ubedljivo savladala Francusku sa 71:55 (21:18, 18:12, 17:10, 15:15).

U utakmici za treće mesto o bronzanu medalju selekcija Beglije bila je dominantna u okršaju sa Grčkom - 78:45.

Španija je u večerašnjem finalu bila bolja u svim segmentima igre i to od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Samo u prvoj četvrtini delovalo je kao da bi Francuskinje mogle da pruže ozbiljan otpor, ali je ta nada veoma brzo pala u vodu već u drugoj deonici.

GDE GOD SE POJAVE, ZGAZE SVE REDOM I UZMU ZLATO! Srbija odbranila Svetsku ligu! (FOTO)

Kada je Španija u trećoj četvrtini došla do dvocifrene prednosti bilo je jasno da Francusku čeka katastrofa. Na kraju nisu Francuskinje čak uspele ni da ublaže poraz.

Najefikasnije u pobedničkoj ekipi bile su Sančo Litl sa 19, Alba Torens sa 18, odnosno Ana Kruz sa 12 poena. Kod Francuskinja je Selin Dumerk bila najefikasnija sa 15 poena.

Francuskinje su na ovaj način poražene već u drugom finalu zaredom, a na trećem meču zaredom kada je borba za neku medalju bila u pitanju (izgubile su prvo za evrotitulu od Srbije, pa onda od iste ekipe za treće mesto na Olimpijskom igrama u Riju).

BONUS VIDEO ESPRESO INTERVJU: Milan Živadinović

(Espreso.co.rs/MOZZART Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.