DVORANA BRUKE I SRAMOTE: Kada su nas to Partizan i Zvezda blamirali u Evropi? I da li ćemo opet gledati istu priču? (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

bolne tačke

DVORANA BRUKE I SRAMOTE: Kada su nas to Partizan i Zvezda blamirali u Evropi? I da li ćemo opet gledati istu priču? (VIDEO)

Ukoliko smatrate da smo nešto propustili, slobodno nam napišite u komentaru

Objavljeno:

Fudbalere Partizana i Crvene zvezde uskoro očekuje početak kvalifikacija za evropska takmičenja.

Crno-beli će svoj put ka Ligi šampiona otpočeti 11/12. jula, a protivnik srpskog šampiona će biti ekipa Budućnosti.

Da li ovo već postaje BEZOBRAZLUK? Leonardo ponovo prekršio dogovor sa čelnicima Partizana!

Sa druge strane, crveno-beli već 29. juna igraju prvu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu Evrope biće ekipa Florijane sa Malte.

foto: Pixabay

Iz tog razloga odlučili smo da se podsetimo nekih od najvećih bruka dva naša najveća kluba kad su kvalifikacije za evropska takmičenja u pitanju.

METEOR IZ VEDRA NEBA: Kapiten reprezentacije Brazila je novo pojačanje Zvezde! (VIDEO)

Ukoliko smatrate da smo nešto propustili, slobodno nam napišite u komentaru.

PARTIZAN

Fljamurtari 1987/1988

* Jedna od najvećih mrlja crno-belih u istoriji kluba. Bilo je to u prvom kolu UEFA Kupa za sezonu 1987/1988. Partizan je slavio na svom terenu rezultatom 2:1, ali poraz od 2:0 u Albaniji je ostavilo večnu ranu u srcu svakog Grobara.

Artmedia 2005/2006

* Imao je Partizan tada ogromnu šansu da se plasira u Ligu šampiona. Posle 180 minuta (90 u Slovačkoj i 90 u Beogradu) nije bilo golova, a crno-beli su eliminisani posle penala.

Petah Tikva 2005/2006

* Dvomeč za koji se i dan danas sumnja da je "nije bio baš regularana" i posle koga je usledio bojkot Grobara. Partizan je u Izraelu slavio rezultatom 2:0, a niko ne zna kako je Makabi pobedio u Humskoj sa 5:2.

Šamrok 2011/2012

* Šta reći o eliminaciji Partizana od strane irske ekipe. Na Ostvru je bilo 1:1, a Šamrok je u Beogradu slavio rezultatom 2:1 u produžecima. Sigurno velika mrlja u biografiji Aleksandra Stanojevića, koji je samo godinu dana pre toga igrao Ligu šampiona sa crno-belima.

CRVENA ZVEZDA

Ksamaks 1995/1996

* Te sezone, klub iz Ljutice Bogdana je ispao već u prvom kolu kvalifikacija za Kup UEFA. Kada je Zvezda igrala kao domaćin, bilo je 1:0 za gostujuću ekipu, dok u Švajcarcarkoj nije bilo golova.

Arsenal Kijev 2001/2002

* Nakon što je Crvena zvezda eliminisana od Bajer Leverkuzena u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, očekivao se makar ulaza u Kup UEFA. Crveno-beli na domaćem terenu nisu uspeli da postignu gol, dok su u gostima poraženi rezultatom 3:2.

Kairat 2015/2016

* Jedna od većih bruka Crvene zvezde u istoriji kluba. Ekipa iz Kazahstana je slavila u oba meča - na domaćem terenu 2:1, dok je na Marakani bilo 2:0 za goste.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.