IDEMO OPET! Sale Nacionale bacio Srbiju u trans
Nikola Jokić i Aleksandar Đorđević, Foto: Starsport

legenda

IDEMO OPET! Sale Nacionale bacio Srbiju u trans

Ljubitelji košarke oduševljeni posle ovih reči

Objavljeno: 15:35h

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je govorio o šansama "orlova" na predstojećim Olimpijskim igrama.

Srpski stručnjak koji sedi na klupi nacionalne selekcijke Kine veruje da Srbija može do medalje u Parizu.

- Mislim da imamo veliku, veliku šansu da ovu fantastičnu medalju iz Manile krunišemo još jednom, koja god bila. Za mene je uvek svaka medalja uspeh. Kao što sam rekao kad sam preuzimao reprezentaciju Srbije, tako i sada bez imalo stavljanja nekog tega na igrače i stručni štab smem da kažem da mi treba uvek da idemo na medalju. Jako je značajno za srpsku košarku da se potvrdi niz dobrih rezultata na velikim takmičenjima. To je ujedno i potvrda kvalitetnog rada, dobre selekcije, dobrih momenata igrača i njihovog individualnog rasta, ne samo kroz brojke, nego i kroz ugovore koje oni mogu da ostvare - rekao je Đorđević u intervjuu za "Meridian sport".

Konkurencija će biti jaka, a glavni favorit je bez sumnje selekcija SAD-a.

- Mislim da možemo daleko, ali će biti mnogo, mnogo dobrih ekipa. Olimpijske igre će biti izuzetno atraktivne. Francuzi će sigurno biti u najjačem sastavu, Amerikanci će poslati najbolji tim. Već dva puta se nisu našli na postolju na svetskim prvenstvima, to im je znak pada kvaliteta tih selekcija koje šalju, ali na OI uvek pošalju najbolju moguću reprezentaciju i prema tome sigurno su favorit broj jedan. Kanada se digla, takođe i Nemačka koja je već drugu godinu na postolju.

Aleksandar Đorđević
Aleksandar Đorđevićfoto: Starsport©

Ističe lidersku ulogu Bogdanovića i veliko iskustvo Svetislava Pešića kao ključne.

- Pojedince treba staviti u kolektiv. Nekad je situacija kao prošlogodišnja kad je Jokić odlučio da ne igra, dovela do toga da Milutinov iskoči u fantastičnoj roli. Potrefilo se da su svi igrači na svojoj poziciji dobijali uloge i izuzetno ih dobro obavljali. U trenucima kad se dolazi do medalja hemija je jako bitna. Ne 12 igrača koji su najbolji, već 12 igrača koji se najbolje uklope… Ne mogu svi da igraju, petorica igrača su na terenu, moraju da imaju određenu koheziju i saradnju. Do toga treba uvek doći i to su bitne stvari za sklapanje ekipe. Pešić ima izuzetno iskustvo u tome i mislim da će uspeti da napravi najbolju moguću ekipu. Ko će igrati, da li će neko odlučiti da preskoči akciju, to u ovom trenutku ne možemo da znamo. Ali sigurno znamo da je liderska pozicija Bogdanovića nama mnogo, mnogo donela. Njegovo sazrevanje, požrtvovanje, opsesija košarkarskim rezultatima i igrom na pravi način, sigurno je veliki plus za reprezentaciju Srbije. U njemu vidim pravog lidera - zaključio je Đorđević.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso sport/Meridian/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.