Da li je ova LEGENDA KOŠARKE zamena za Željka Obradovića na klupi Partizana?
Željko Obradović, Foto: Starsport©

veličina

Da li je ova LEGENDA KOŠARKE zamena za Željka Obradovića na klupi Partizana?

Majstor, doktor, vođa

Objavljeno:

Naš proslavljeni košarkaš, sinonim za uspeh reprezentacije i Partizana Aleksandar Saša Đorđević, u razgovoru za "Meridian sport", govorio je u superlativu o svom voljenom klubu - beogradskim crno-belima:

- Iskreirala su se velika očekivanja posle prošlogodišnjeg četvrtfinala, koje je bilo atipično, sa isključenjima i tom tučom na terenu koju su apsolutno morali da izbegnu igrači koji su najviše imali da izgube – naši igrači. Nisu smeli da nasednu na jedino što je iskusna ekipa Real Madrida u tom trenutku mogla da učini, da zaigra čvrsto, tvrdo, napravi par loših, ružnih falova, gde će protivnik da se upeca na udicu… I to se upravo desilo. Mnogo više smo mi izgubili s tim isključenjima nego Real koji ima dugačak roster.

1 / 13 Foto: EPA/Erdem Sahin

Đorđević, kao i uvek, sve podrobno analizira:

- Posle se igrala utakmica u jednoj jako, jako teškoj atmosferi, posle tragedije u Ribnikaru, koja je toliko potresla ceo narod, sve ljude… Sve u Partizanu – igrače, stručni štab i sve navijače. I razumljivo to nije bila ta atmosfera, to nije bilo sportski motiv, bilo je tuge na sve strane. Sa takvim osećanjima bilo je mnogo, mnogo teže Partizanu da igra nego ekipi koja dolazi iz neke druge zemlje, koja nema takav iskren osećaj tuge koji je mnogo dekoncentrisao i destabilizovao. Ta prošla godina donela je žal za situacijom u kojoj je bio dobar tajming da se ode na fajnal-for, uradi možda i nešto više, jer je stvarno postalo sve ono za šta su radili: postojala je igra, postojao je ambijent, sve živo.

Parola Grobara posvećena Saši Đorđeviću
Parola Grobara posvećena Saši Đorđevićufoto: Starsport©

Sjajni košarkaš koji je trojkom crno-belima doneo titulu prvaka Evrope ističe da je ova nastavak prošle godine, ali i svih prethodnih decenija…

- Nastavak mnogo decenija građenja Partizanovog košarkaškog nasleđa. Partizanovi košarkaški navijači prave atmosferu kakva ne postoji nigde u svetu, jednostavno ta privrženost i ljubav prema klubu je unikatna.

- Oni to pokazuju, svake godine to raste i jednostavno je postalo svetski fenomen izuzetno pozitivno ocenjen od svih. Međutim, tu ne sme da se stane. To je jedan od uslova za dobar rezultat, naravno sve ostale kockice moraju da se spoje. Očigledno ove godine negde nije išlo - rekao Aleksandar Đorđević.

Saša Đorđević je veliki miljenik navijača Partizana i neko ko je crno-belima 1992. godine doneo trofej šampiona Evrope, trojkom u poslednjoj sekundi utakmice protiv Huventuda.

1 / 11 Foto: Starsport©

Trenersko zannje koje poseduje, pokazao je na klupi selekcije Srbije, ali kao trener Virtusa.

Jednoga dana, kada Obradović reši da okači trenersku tablu o klin, da li bi Đorđević svojom harizmom, znanjem i odnosom prema Partizanu, mogao da nasledi ŽOC-a na klupi crno-belih?

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso sport/Meridian sportP.S/ preneo D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.