PARNI VALJAK SAMLEO ZADRANE: Partizan BLISTAO i DEMOLIRAO Hrvate!
Aleksa Avramović u prodoru, Foto: Starsport

aba liga 26. kolo

PARNI VALJAK SAMLEO ZADRANE: Partizan BLISTAO i DEMOLIRAO Hrvate!

Sjajna igra crno-belih

Objavljeno: 20:55h

Spuštena je zavesa na regularni deo ABA lige.

Košarkaši Partizana su u poslednjem meču u okviru 26. kola deklasirali u "Beogradskoj areni" Zadar rezultatom 113:74.

Crno-beli su tako sezonu završili sa skorom od 20 pobeda i šest neuspeha, što je bilo dovoljno za poziciju dva. Sa druge strane, Zadrani su osvojili šesto mesto sa 14 trijumfa i 11 poraza.

Utakmica u "Beogradskoj areni" počela je veoma sporo. Posle tri minuta igre videli smo svega deset poena, a Partizan je vodio rezultatom 6:4.

Zadar se dobro držao sve do sredine deonice, a onda su crno-beli poenima Alekse Avramovića, Džejlina Smita i Balše Koprivice poveli sa maksimalnih 20:11, a tim rezultatom se i završio prvi period.

Džejms Naneli je trojkom otvorio drugu četvrtinu za dvocifrenu prednost Partizana, ali je ubrzo usledio odgovor Zadrana koji su smanjili na 26:21.

Ipak, Naneli je dominirao u tim trenucima, vezao je šest poena i ponovo je Partizan stekao ubedljivu prednost. Amerikanac je ubrzo stigao i do 14. poena, a izabranici Željka Obradovića su imali maksimalnih +14.

Razbudio se i Kevin Panter, koji je ubacio nekoliko poena u nizu, dok su Zadrani trojkama uspeli da sačuvaju "samo" -14, pa je na poluvremenu Partizan vodio rezultatom 55:41.

Panter je nastavio sa dobrom igrom, pa je ubacio trojku na startu trećeg perioda, a ubrzo se u strelce upisao i Danilo Anđušić. Prednost Partizana je konstantno rasla, koji je posle poena Koprivice vodio sa ogromnih 70:45.

Uspeo je Zadar malo da se konsoliduje i do kraja treće četvrtine smanji prednost domaćina na 79:59.

Partizan je serijom 7:0 na početku četvrte deonice uspeo da ugasi i poslednju nadu Zadru. Igrali su se košarke košarkaši Partizana u tim trenucima, dok Zadar nije imao nikakvo rešenje.

Ledej i Smit su se raspucali, a tačku na i zakucavanjem je stavio Bruno Kaboklo za konačnih 113:74.

Partizan će u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv Igokee, a Zadar protiv Budućnosti. Srpski i hrvatski klub bi mogli da se sastanu u polufinalu, ukoliko savladaju svoje rivale.

Najefikasniji u taboru crno-belih bio je Aleksa Avramović sa 18 poena, pet skokova i osam asistencija, sjajan je bio i Džejlin Smit sa 16 koševa, Džejms Nanelu ubacio je 14, Kevin Panter 13, Balša Koprivica je imao dabl-dabl od 12 poena i 11 skokova, a 12 koševa ubacio je i Zek Ledej. Svi košarkaši Partizana upisali su se u listu strelaca osim Mateuša Ponitke.

U Zadru su najbolji bili Dario Drežnjak i Karlo Žganec sa poe 15 poena, Lovro Mazalin dodao je 14, a Luka Božič je imao dabl-dabl od deset poena, deset asistencija i pet skokova.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.