HLADAN TUŠ: Pešića "odjavila" velika udanica Srbije?
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

HLADAN TUŠ: Pešića "odjavila" velika udanica Srbije?

Nikom nije jasno šta se dešava...

Objavljeno: 09:18h

Mnoge je šokirala odluka Tristana Vukčevića da usred sezone napusti Partizan i pridruži se Vašington Vizardsima.

Očigledno nije bio zadovoljan statusom u timu Željka Obradovića, pa je rešio da se oproba na najvećoj košarkaškoj sceni.

Ono što je bilo i ostalo enigma je njegov nastup za reprezentaciju Srbije.

Naime, Vukčević može da bira između čak pet zemalja, ali niko nije dovodio u pitanje njegovu želju da obuče dres "orlova".

Jednom prilikom je to i potvrdio u intervjuu za "Mozzartsport" i rekao kako se nada da će i Andrej Stojaković doneti istu odluku.

Tristan Vukčević
Tristan Vukčevićfoto: Starsport©

- Andrej je sjajan momak, nisam siguran koju reprezentaciju je odabrao jer može i za Srbiju i za Grčku, ali bi stvarno bilo prelepo da zajedno zairgamo za Srbiju. Bilo bi to poput sna. Videli smo se ovog leta, bio je u Beogradu, trenirali smo. Ostaće u Americi, bira koledže - izjavio je Vukčević pre dve godine.

Kasnije je to potvrdio i njegov otac Dušan.

- Mnogi su pitali, od Švedske, Grčke, pa nadalje, ali odučili smo, naravno presudna je bila Tristanova volja i želja da igra za Srbiju. Želimo da njegova reprezentativna budućnost bude u dresu Srbije - rekao Dušan Vukčević za Nova.rs.

Ipak, Vukčevićevo ponašanje po odlasku u NBA ligu je zbunilo mnoge. On je nakon najbolje partije u najjačoj košarkaškoj ligi prišao Janisu Adetokumbu i rekao mu kako razmatra da igra za Grčku, što je zvezda Baksa otkrila.

- Prišao mi je i rekao da je Grk. Bilo je to iznenađenje to što je pričao na grčkom. Ima i grčko prezime. Igrao je u Grčkoj nekoliko godina. Razmišlja i o igranju za nacionalni tim, bio bi sjajan dodatak za nas. Igrao je jako večeras. Ima dosta isksutva, mislim da je igrao derbi u Grčkoj , takođe u Partizanu. Definitivno će pomoći Vizardsima i nacionalnom timu - rekao je Adetokumbo.

Adetokumbo i Vukčević
Adetokumbo i Vukčevićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Na poslednjem spisku reprezentacije ga nije bilo zbog dobro poznatog problema.

- Odredili smo 15 igrača, na neke nismo mogli da računamo, hteli smo da tu budu i Milutinov i Topić, ali zbog povreda nisu mogli. Hteli smo da uključimo i Tristana Vukčevića iz Partizana, ali on tek idućeg meseca puni 21 godinu i tek od sledećeg meseca po pravilima FIBA može da igra za našu reprezentaciju - rekao je Svetislav Pešić i potvrdio da računa na njega u budućnosti.

Mladi košarkaš je napunio 21 godinu 11. marta, što znači da više nema prepreka da nastupi za Srbiju, ali sada se pojavilo novo pitanje: Da li on to i dalje želi?

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.