OTVORI PROZOR DA GLUPOST IZAĐE! Amerikanac PONIZIO Jokića i Dončića!
Luka Dončić i Nikola Jokić, Foto: C. Morgan Engel / Getty images / Profimedia

hahaha

OTVORI PROZOR DA GLUPOST IZAĐE! Amerikanac PONIZIO Jokića i Dončića!

Jako zanimljiva izjava jednog od najpoznatijih košarkaških novinara

Objavljeno:

Nikola Jokić godinama unazad dominira u NBA ligi, a za to je nagrađen sa dve MVP titule najjače lige na svetu.

Jedan od najpoznatijih košarkaških novinara Stiven Ej Smit, smatra da Jokić nije MVP NBA lige, a da Luka Dončić nije među prva tri kandidata za tu titilu.

Njegova izjava ovim povodom u emisiji "First take" definitivno je iznenadila mnoge.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Najpre je Šenon Šarp rekao da je uveren kako će srpski centar dobiti nagradu za najkorisnijeg igrača o treći put u karijeri.

- Da, zbog konstantnosti. Njegove brojke su neverovatne, smatram da će dobiti treće priznanje. Da Luka dobije, ne bih bio razočaran, pošto je podigao nivo igre na još veći nivo. Smatram da će ipak Nikola da dobije - rekao je Šarp.

- On je Sunce, sve se vrti oko njega!" Jokić ponovo ukrao šou u NBA, posle nove dominacije stigla jasna poruka: Biće MVP po treći put.

Zatim se nadovezao Stiven.

- Da probam da ti promenim mišljenje, poštujem veličanstvenog Nikolu, ali je moj izbor trenutno Šej Gildžus-Aleksander. Oklahoma je prva na Zapadu, igrao je 71 meč, treći je po proseku poena, iza Luke i Janisa, dao je 30 i više poena na najmanje 50 mečeva, ima sjajne brojke i za dva i za tri, a sa Oklahomom je dobio Denver u tri od četiri meča ove sezone.

Luka Dončić
Luka Dončićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Nakon toga ga je Šarp upitao za koga će glasati u MVP trci.

- Imam pravo glasa, glasaću za Šeja, Jokić je drugi, Edvards i Džejlen Branson su na trećem mestu, dvoumim se između njih dvojice - odgovorio je Smit, što je iznenadilo Šenona, koji je uzviknuo: „Čekaj, čekaj, Luka ti nije na spisku?” - Luka sa Dalasom bori za peto mesto na tabeli i da treba da gleda kako igraju njegovi Niksi - objasnio je Smit.

Samo da podsetimo da Nikola Jokić ove sezone u proseku postiže 26,1 poen, 12,3 skoka i devet asistencija po utakmici, dok je Luka Dončić na proseku od 34 poena, 9,8 dodavanja i 9,1 uhvaćenih lopti.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.