TUGA NE BLEDI: Još jedan dokaz koliko je Deki Milojević zapravo bio VELIKI
Dejan Milojević, Foto: Starsport©

TEŠKO MU JE

TUGA NE BLEDI: Još jedan dokaz koliko je Deki Milojević zapravo bio VELIKI

Nekadašnju učenik biranim rečima govorio o preminuloj legendi

Objavljeno:

Legenda srpske košarke Dejan Milojević nas je napustio prerano, ali je njegov trag ostao neizbrisiv u evropskoj i američkoj košarci.

Nažalost, na najgori način smo saznali koliko je zapravo bio cenjen u NBA, a pototovo u Golden Stejt Voriorsima gde će dugo žaliti zbog njegovog gubitka.

Jedan od igrača na koga je imao dosta uticaja je centar Voriorsa Kevon Luni.

- Proveo sam najbolje godine karijere učeći od njega, upijajući različite načine kretnje, shvatajući različite nijanse defanzivnog skoka, učeći kako da završavam akcije", ispričao je Luni pa nastavio o nekadašnjem asu Partizana, Budućnosti i Valensije: "On nije bio među najvišima, ali je postizao mnogo poena u Evropi, bio je jedan od najboljih strelaca lige iako je bio ispodprosečne visine (za svoju poziciju). Samim tim, naučio me je mnogo različitih stvari, recimo kako od nedostataka napravim prednost, prevagu, kako da koristim finte, uglove... - rekao je Luni.

Duel Jokića i Lunija
Duel Jokića i Lunijafoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Ono što je kod njega bilo najimpresivnije je njegova ličnost i vedri duh.

- Deki je sjajan trener. Bio je brutalno iskren, ali uvek s osmehom na licu. Uvek tako veseo. Učinio nam je dolazak na treninge toliko boljim, zanimljivijim i trudiću se da zadržim tu praksu. Uvek sam prilično iskren i trudim se da zadržim osmeh na licu i pokušam da otelotvorim ono što je on uradio. Njegov odlazak bio je ogroman gubitak. To zaista uticalo na moju sezonu i našu sezonu u celini, ali život mora da ide dalje, mi se trudimo da živimo onako kako bi on želeo da živimo - zaključio je Luni.

Bonus video:

02:57

Dejan Milojević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.