SJAJNI KOPRIVICA VODIO PARTIZAN DO POBEDE: Crno-beli se mučili i slavili u Podgorici!
Balša Koprivica zakucava na meču protiv Studentskog centra, Foto: FOTO: SC Derby/Filip Filipović

24. kolo aba lige

SJAJNI KOPRIVICA VODIO PARTIZAN DO POBEDE: Crno-beli se mučili i slavili u Podgorici!

Parni valjak upisao važan trijumf na nezgodnom gostovanju

Objavljeno: 19:05h

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar u Podgorici rezultatom 84:78 u okviru 24. kola ABA lige.

Crno-beli sada imaju skor od 18 pobeda i šest poraza i u narednom kolu će se u direktnom kolu protiv Budućnosti boriti za poziciju dva pred start plej-ofa. Što se tiče Podgoričana, oni imaju 11 trijumfa i 13 neuspeha.

Partizan je odlično otvorio meč i ekspresno je poveo rezultatom 5:0. Ipak, Obri Dokins pogađa trojku i donosi prve poene Studentskom centru.

Usledila je izjednačena igra oba tima, sve dok domaćin nije napravio seriju od 9:0 i pobegao na velikih 22:14. Borna Kapusta i Doking su u tim trenucima pravili velike probleme odbrani Partizana, dok su se crno-beli mnogo mučili u napadu.

Frenk Kaminski je poenima sa penala smanjio vođstvo domaćina na 26:20 i tim rezultatom je završena prva četvrtina.

Luka Bogavac je trojkom otvorio drugu deonicu i Studentski centar je imao maksimalnih +9. Uspeo je Partizan brzim koševima Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza da smanji na 29:24.

Ipak, nova serija Podgoričana za novih +9, pa je Željko Obradović morao da traži tajm-aut.

Minut odmora dosta je prijao igračima srpskog velikana. Zaigrali su crno-beli mnogo bolje u odbrani, ali i u napadu i ekspresno su se vratili u potpuni egal. Partizan je napravio seriju od 9:0 i izjednačio na 33:33.

Imao je Obradovićev tim napad i za vođstvo, ali ga nije iskoristio. Studentski centar je ponovo stigao do prednosti, a seriju promašaja Partizana prekinuo je Kevin Panter pogotkom uz faul. Dokins je u poslednjem napadu u poluvremenu zakucao, pa je posle 20 minuta domaćin vodio rezultatom 41:38.

Džejms Naneli u prodoru na meču protiv Studentskog centra
Džejms Naneli u prodoru na meču protiv Studentskog centrafoto: FOTO: SC Derby/Filip Filipović

Partizan je bio veoma dobar na početku drugog poluvremena. Crno-beli su poenima Naneljia i Balše Koprivice konačno uspeli da povedu. Koprivica je dominirao u ovim trenucima, a sjajno ga je pratio Naneli, pa je Partizan stigao i do vođstva od 52:46.

Nije Partizan uspeo dodatno da se odlepi, ali je uspeo da odbije nalete domaćina do kraja treće četvrtine posle koje je vodio rezultatom 63:58.

Beograđani su čuvali prednost i na startu četvrtog perioda. Sve je, na trenutak, promenila nesportska lična greška Alena Smailagića. Studenti su je iskoristili da priđu na dva poena zaostatka, 67:65.

Naneli je pogodio iz prodora, a potom je precizan bio i Kevin Panter posle skoka u napadu Smailagića. Trener domaćih Dejan Jakara je morao da reaguje tajm-autom pošto su crno-beli ponovo poveli sa +6.

Ipak, nije to mnogo pomoglo Crnogorcima. Partizan je preko Nanelija i Pantera stigao do maksimalnih 78:69, da bi posle sjajne akcije Koprivica svojim novim zakucavanjem doneo Partizanu po prvi put i dvocifrenu prednost.

Crno-beli su bez većih problema priveli meč kraju i stigli do nove pobede u ABA ligi, a domaćin je jedino uspeo da do kraja meča smanji razliku.

Najefikasniji u Partizanu bio je sjajni Balša Koprivica sa 20 poena i osam skokova, Džejms Naneli dodao je 17, a dvocifren je bio i Kevin Panter sa 16.

Obri Dokins je bio jedini dvocifreni u redovima domaćina sa 21 poenom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

00:49

Grobari, Partizan, Evroliga

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.