PEŠIĆEVE REČI O BJELICI ODJEKUJU SRBIJOM: Selektor nahvalio bivšeg učenika kao niko!
Bjelica i Pešić, Foto: Starsport©

kraj velike karijere

PEŠIĆEVE REČI O BJELICI ODJEKUJU SRBIJOM: Selektor nahvalio bivšeg učenika kao niko!

Objavljeno: 21:31h

Proslavljeni reprezentativac Srbije, osvajač svetskog (2014.) i evropskog (2009.) srebra sa srpskim nacionalnim timom, Nemanja Bjelica, objavio je kraj uspešne košarkaške karijere, a tom priliko se oglasio i selektor Svetislav Pešić.

Sada već bivši košarkaš, rođen 9. maja 1988. u Beogradu, ostavio je dubok trag u srpskoj, evropskoj i svetskoj košarci. Osim dva srebra u seniorskoj konkurenciji, Nemanja je osvojio i zlato kao član Univerzitetske reprezentacije Srbije 2009. godine.

Na klupskom planu, izdvajaju se titule prvaka NBA lige sa ekipom Golden Stejt Voriorsa, zatim titula šampiona Turske i pobednika nacionalnog kupa te zemlje u dresu Fenerbahčea, kao i titula najkorisnijeg igrača Evrolige 2015. godine.

Nemanja Bjelica u dresu Srbije
Nemanja Bjelica u dresu Srbijefoto: Starsport

Tokom seniorske karijere, Bjelica je igrao za austrijsku Arkadiju, Crvenu zvezdu, Kaha Laboral, Fenerbahče, Minesotu, Sakramento, Majami, Golden Stejt i potom ponovo Fenerbahče. Iako je ove sezone potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, Nemanja nije ponovo zaigrao u crveno-belom dresu.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović mu je poželeo sve najbolje i zahvalio na svemu što je uradio za srpski košarku.

- Nemanji na prvom mestu želim dobro zdravlje i puno uspeha nakon bogate košarkaške karijere. Na terenu i van njega, bio je neko ko druge čini boljim i od koga su saigrači već u ranoj fazi karijere mogli dosta toga da nauče. U ime Košarkaškog saveza Srbije, želim posebno da mu se zahvalim na doprinosu koji je našoj košarci dao kroz reprezentativne selekcije.

Jedan od trenera koji su imali veliki uticaj na karijeru Nemanje Bjelice je aktuelni selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Iskusni stručnjak je biranim rečima govorio o nekadašnjem učeniku.

- Nemanja treba da bude ponosan na sve što je uradio u svojoj karijeri. On nije samo imao fantastičnu karijeru, već je bio jedan od retkih koji je svojim načinom igre, menjao čitavu košarkašku igru. Veoma je značajan bio za stvaranje nove Zvezde, a njegov značaj za celokupoan razvoj srpske košarke je nemerljiv. Pre svega mu želim dobro zdravlje i dobar izbor šta će raditi u budućnosti, sa željom da uvek ostane u košarci - rekao je Pešić.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.