"HOĆE DA DOVEDU I LEBRONA KAO CIRKUSKU ATRAKCIJU?!" Nekadašnji igrač Partizana besan zbog ulaska Dubaija u ABA ligu
Željko Obradović i košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

"dotakli smo dno dna"

"HOĆE DA DOVEDU I LEBRONA KAO CIRKUSKU ATRAKCIJU?!" Nekadašnji igrač Partizana besan zbog ulaska Dubaija u ABA ligu

Mislim da je to dugoročno samo igračka nekog bogatog čoveka, koji je rešio da kupi klub svom unuku, bratancu, ili, tako nešto, kaže bivši as crno-belih

Objavljeno:

Goran Grbović, nekadašnji košarkaš Partizana i aktuelni direktor Štark arene žestoko kritikuje ulazak Dubaija u ABA ligu.

- Besmisleno je, eto, ne vidim smisao, poentu. Ako oni brane tezu da je ono u početku i Makabi igrao ABA ligu, to je nešto drugo, ovo je novoosnovani klub, i mislim da je to dugoročno samo igračka nekog bogatog čoveka, koji je rešio da kupi klub svom unuku, bratancu, ili, tako nešto - počeo je Grbović za Informer.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Ako imaju u planu da razvijaju košarku, kao fudbal, u vidu ovog cirkusa i kupovanja najboljih igrača, NBA im to neće dozvoliti, to razvodnjavanje. NBA je jako bogata struktura. To je cirkus. A, oni u Dubaiju ne mogu da razviju košarku sledećih 100 godina - kaže Grbović.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Još veće nezadovoljstvo mu stvara i sama pomisao na neke utakmice koje bismo mogli da gledamo sledeće sezone.

'- Krka - Dubai, ej, pa oni će posle jednog putovanja da bankrotiraju i ajd zdravo. I odmah i liga postane neregularna, kao što se u prošlosti već jedanput dogodilo. Primorska iz Kopra, sećate se - rekao je Grbović.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Starsport©

Govorio je i o Abu Dabiju.

- Priča se o nekim ponudama za tri fajnal fora u Abu Dabiju, samo neka mi neko kaže kako će Makabi recimo da igra u Abu Dabiju. kako će Makabi da putuje u Dubai - istakao je Grbović.

Goran Grbović
Goran Grbovićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

Ponovo o regionalnom takmičenju.

- Da se vratim na ABA ligu, ovo što je urađeno je samo znak nemoći. A možemo i ovako: 100 godina košarke u Srbiji košta kao jedna godina Dubaija u igri pod obručima. Blago rečeno to baš vređa, nipodaštava ceo naš trud, sve ono što smo stvarali vek unazad - jasan je Grbović.

Goran Grbovć
Goran Grbovćfoto: Starsport©

Sve u svemu, proslavljeni košarkaš ne vidi neku veliku korist za našu košarku u svemu ovome.

- Rezime, kakve mi vajde imamo od toga, kakve vajde ima naša košarka. Oni bi možda da kupe Lebrona, da bi ga prikazivali kao neku cirkusku atrakciju, kako, zašto, gde?! Ponavljam, to im NBA nikad neće dozvoliti. Integritet, integritet i na kraju renome. Šta mi, bre, imamo od toga?! Ako je to novac, pa mi smo dotakli dno dna. Grozno i degutantno je sve to - zaključio je Grbović.

Bonus video:

00:34

Grobari traže novi ugovor za Obradovića

(Espreso/Informer/V.Ž/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.