NIKOLA JOKIĆ I MISTERIJA IGRANJA ZA SRBIJU! Neće ga biti u Parizu, ili?
Nikola Jokić i Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

neodlučan

NIKOLA JOKIĆ I MISTERIJA IGRANJA ZA SRBIJU! Neće ga biti u Parizu, ili?

Još nije sigurno da li će Jokić igrati za Orlove

Objavljeno: 15:14h

Najbolji košarkaš na svetu i srpski reprezentativac Nikola Jokić, želja je cele nacije ua predstojeće Olimpijske igre koje se održavaju u Parizu.

Da li će Jokić nakon sezone sa Denverom prihvatiti poziv selektora Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića i obući dres "orlova", pitanje je?

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Pokušaćemo da vam kroz nekoliko primera objasnimo koji su pozitivni činioci, tj. Nikolini razlozi zbog kojih bi na leto mogao da predvodi našu selekciju u Parizu.

Nikolini razlozi za odlazak

Nije ostalo mnogo prilika za OI

Nikola Jokić ima 29 godina, prilika da zaigra na Olimpijskim igrama nema mnogo. On je u Riju 2016. osvojio srebro i verovatno je to jedan od najradosnijih trenutaka u njegovoj karijeri. Tada je baš protiv Amerikanaca u finalu odigrao odlično. Ako preskoči Pariz, pitanje je da li će uopšte igrati na još nekim Igrama, možda u Los Anđelesu 2028, ali i to je pitanje.

Biće tu svi najbolji

Centar Denvera dvostruki je MVP NBA lige, na tom polju gotovo da nema šta da dokazuje, ali ostalo mu je da predvodi Srbiju do nekog velikog uspeha. U Pariz će Amerikanci poslati krem svoje košarke, pravi drim-tim, gotovo svi najbolji igrači sveta nastupaće za svoje reprezentacije. Biće to zaista najveća smotra svetskog sporta. Doček ispred čuvenog balkona Nikoli bi baš legao.

Patriotizam na delu

Jokić voli svoju zemlju i Sombor, u kom je rođen i odrastao, u to nema nikakve sumnje. Međutim, često je na udaru navijača srpske reprezentacije upravo zbog preskakanja velikih takmičenja. Pripisuju mu se razni epiteti, najupečatljivi je možda - "konjušar". Ako želi da ostavi utisak pravog patriote, da ostavi neizbrisiv trag, moraće da se žrtvuje.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

Nikolini razlozi da preskoči OI

NBA raspored i umor

Jokić će i ove sezone odigrati ogroman broj utakmica u NBA, prošle je upisao preko 100 nastupa, a sva je prilika da će tako biti i sada. Ako Denver dogura do finala, peti meč predviđen je za 23. jun. Samo mesec dana kasnije (27. jul) počinje olimpijski turnir, tako da popularni Džoker sigurno neće moći da dođe na pripreme na vreme, a biće i prilično umoran.

Porodica i konji

Somborac je i sam više puta isticao da konje i kasački sport voli više od košarke. Jedini period kada može da bude uz svoje ljubimce i da prisustvuje trkama je upravo leto između kraja i početka NBA lige. Ako bude igrao na Olimpijskim igrama, ostaće mu vrlo malo vremena da uživa u onome što mu je pasija. Takođe, ogroman faktor je i porodica, s kojom želi da provede odmor.

Drim-tim

Budimo realni, ako Amerikanci pošalju sve najbolje igrače, a nema sumnje da će tako biti, Srbija će teško do zlata. Ne samo Srbija već i bilo koja druga reprezentacija. Krah na SP Ameri žele da nadomeste na Olimpijskim igrama i one su im prioritet. Koliko god Jokić želeo i imao motivaciju da se dokaže protiv njih, toliko ubija u pojam saznanje da su neprikosnoveni favoriti.

Bonus video:

00:38

Nikola Jokić lumpuje

(Espreso/D.T/Kurir/Predrag Gajić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.