CRNO-BELA TRAGEDIJA: Nejpir čudesnim pogotkom srušio Partizan i doneo pobedu Olimpiji iz Milana!
Aleksa Avramović u prodoru, Foto: FOTO: KK Partizan

28. kolo EVROLIGE

CRNO-BELA TRAGEDIJA: Nejpir čudesnim pogotkom srušio Partizan i doneo pobedu Olimpiji iz Milana!

Objavljeno: 22:45h
Završeno
22:28h

Košarkaši Olimpije iz Milana savladali su Partizan na domaćem terenu rezultatom 85:83 u okviru 28. kola Evrolige.

Crno-beli su po ko zna koji put ove sezone poraženi posle prave drame, a junak je bio Šabaz Nejpir pogotkom 5.3 sekunde pre kraja.

Armani sada ima skor od 12 pobeda i 16 poraza, dok je Partizan na 13 trijumfa i 15 neuspeha.

Ovim porazom Partizan se i zvanično oprostio od borbe za plej-of i preostaje mu grčevita borba za plej-in do kraja sezone.

Parni valjak je odlično otvorio meč. Trojke su pogodili Frenk Kaminski i Alen Smailagić, a potom i dugu dvojku Kevin Panter. Etore Mesina morao je odmah da traži tajm-aut.

Šejvon Šilds se razbudio i vezao deset poena i doneo svom timu prvu prednost na utakmici.

Pogađali su trojke i Maodo Lo i Nikola Mirotić, ali su Aleksa Avramović i Zek Ledej nosili Partizan. Mini-serijom Bruna Kabokla i Ledeja Partizan je stigao do +7 početkom druge deonice.

Ipak, ponovo je usledio odgovor domaćina. Devonte Hol i Johanes Fojtman su bili odlični, a onda je trojku pogodio i Šabaz Nejpir. Mučio se Partizan, četiri minuta nije bio bez koša, a onda se pojavio Aleksa Avramović sa pet vezanih poena.

Partizan je posle 20 minuta gubio rezultatom 41:40, a domaćin je imao 80% za dva i 57% za tri poena.

Kevin Panter je trojkom otvorio treću četvrtinu, a raspoloženi su i dalje bili Hol i Avramović.

Nejpir je vezao šest poena, a potom je poentirao i Hol i domaćin je poveo rezultatom 57:51. Seriju Olimpije prekinuo je Smailagić, a potom je trojku ubacio Danilo Anđušić i zakucao Avramović i ponovo je Partizan bio u egalu.

Hol je nastavio sa trojkama, ali je Kaboklo odmah uzvratio. Brazilac je potom poentirao posle odbojke, a Anđušić je sjajno pogodio u završnici četvrtine za 67:64.

Kevin Panter, KK Olimpija Milano, KK Partizan, Rodni Mekgruder, Evroliga
foto: FOTO: KK Partizan

Nikola Mirotić se raspucao na startu četvrte deonice, ubacio je dve trojke sa osam metara i Olimpija je povela rezultatom 74:73.

Avramović je držao Partizan, a potom je Kaboklo pogodio koš uz faul za 78:76 za crno-bele.

Dva minuta, potom, nijedan tim nije mogao do koša, a onda je Šilds poravnao na 78:78. Partizan je, maltene, od starta treće deonice igrao bez Pantera koji je sakupio četiri faula.

Sjajan pogodak imao je Danilo Anđušić od tablu za novo vođstvo Partizana, ali je Nejpir trojkom doneo svim timu 81:80. Bivši igrač Zvezde je potom pogodio i dva penala, pa je 52 sekunde pre kraja domaćin vodio rezultatom 83:80.

Panter se vratio na parket i pokušao da ubaci trojku, nije uspeo, ali je sjajni Ledej uhvatio loptu u napadu, a potom pogodio uz faul. Ubacio je i dodatni penal, pa je 28.4 sekunde pre kraja bilo 83:83.

Partizan je odigrao sjajnu odbranu, ali je Nejpir nekako uspeo da se snađe i pogodi dugu dvojku.

Parni valjak je imao nešto više od pet sekundi da stigne do pobede ili produžetka, ali je Ledej bio neprecizan.

Najefikasniji u Partizanu bio je Aleksa Avramović sa 19 poena, Bruno Kaboklo dodao je 13, Zek Ledej 12, a dvocifren je bio i Danilo Anđušić sa 11 koševa.

Nikola Mirotić i Šejvon Šilds su ubacili po 19 poena, Devon Hol ih je imao 18, a Šabaz Nejpir 13.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

21:56h

IV ČETVRTINA (21:16)

10. minut - Šilds prolazi i poentira. Egal u Milanu. Nije pogodio Ledej, Partizan bez koša dugo vremena, skoro tri minuta. Meli nije pogodio, odbranio se Partizan. Sjajno se snašao i pogodio dvojku od tablu Danilo Anđušić. Mirotić se vraća na parket, a posle dugo vremena i Panter, koji je rano dobio četiri penala nakon one tehničke početkom treće deonice. Neverovatna trojka Nejpira preko Trifunovića, +1 za Armani. Tajm-aut Željko Obradović. Ishitrena i promašena trojka Avramovića. Hol hvata skok u napadu posle promašaja Mirotića. Nejpir fauliran, 2/2. Tajm-aut Obradović. Panter nije pogodio dugu trojku, ali je Ledej uhvatio ofanzivan skok i pogodio uz faul. Pogodio je dodatni penal, nerešeno u Milanu 28.4 sekunde pre kraja. Da li je moguće, neverovatna trojka Nejpira. Čelendž Obradovića, da li je Nejpir dao trojku ili dvojku. Dvojka Nejpira, Partizan ima 5.3 sekunde da stigne do pobede. Nije Ledej pogodio dvojku, Armani slavi rezultatom 85:83.

7. minut - Nejpir dribla do iznemoglosti i ističe napad Olimpije nakon što je dodao Mirotiću. TV tajm-aut. Loš šut Anđušića i promašaj. Korake pravi Šilds, konačno ga je dobro preuzeo i sačuvao Kaboklo. Tajm-aut Etore Mesina. Loš napad Partizana. Srećom, Hol promašuje otvorenu trojku. Nije pogodio trojku Ledej. 76:78.

5. minut - Pogrešio je Aleksa. Neverovatno šta sada sviraju kao faul Anđušiću arbitri. Čelendž traži Mesina, gledaće sudije da li će Mirotić dobiti dva penala. Prosto neverovatno, sad su mu dali i dva bacanja, iako je jasno svima da španski košarkaš nije šutnuo prilikom faula. Pogodio je oba penala. Treći faul Mirotića. Sjajno probija Šildsa i pogađa Avramović. Nije pogodio Nejpir ishitrenu trojku. Snašao se Kaboklo i pogodio uz faul Hola. Pogodio je i dodatni penal. 76:78.

3. minut - Laki poeni Avramovića. Naivan faul Kabokla, Šilds 1/2 sa penala. Imao je novi napad Milano, ali se odbranio Partizan. Nerešeno u prestonici mode. Koraci Bruna Kabokla. Trifunović krade loptu Nejpiru, a potom asistira za nove poene Ponitke. Nova, treća trojka u četvrtini, Mirotića. 74:73.

1. minut - Započela je i poslednja deonica. Velika šteta, umalo je ukrao Ponitka loptu, a onda je Mirotić ubacio trojku. Kaboklo je bio fauliran, treći faul Mekgrudera. Brazilac 2/2. Još jedna trojka Mirotića. 70:69.

21:31h

III ČETVRTINA (23:27)

10. minut - Sjajno je igrao odbranu Partizan, ali je onda Hol u poslednjim trenucima napada pogodio trojku. Kaboklo uzvraća istom merom. Ledej šalje Mirotića na liniju penala, španski košarkaš 2/2. Iznudio je četvrti faul Ričija Anđušić i pogodio prvi, a potom i drugi penal. Preterao je sada Hol i promašio trojku preko Ledeja. Kaboklo ispravlja promašaj Anđušića. Sjajna odbrana Ledeja, faul u napadu Mekgrudera. Sjajan pogodak Anđušića. Mirotić potom umalo ubacuje sa pola terena uz zvuk sirene. Sreća je pogledala Partizan. Posle 30 minuta Partizan vodi rezultatom 67:64.

7. minut - Smailagić ispravlja promašaj Ledeja. Šilds lako prolazi i pogađa pored Smailagića. Po greška na obe strane. Trojka Anđušića, važni poeni zua Partizan pre isteka napada. Loš šut Šildsa, pa kucanje Avramovića u kontri, Partizan na -1. Tajm-aut Etore Mesina. 59:58.

5. minut - Sjajna trojka Avramovića preko Fojtmana. Konačno je Hol promašio za tri, njegov prvi promašaj večeras. Avramović fauliran od Nejpira, 1/2. Tehnička Kevina Pantera posle faula, sada ima četiri penala kapiten crno-belih. Mirotić pogađa penal, a potom Nejpir 2/2. Dva promašaja Ponitke i Avramovića, pa teška trojka Nejpira. Olimpija vodi sa četiri poena razlike. Tajm-aut Obradović. Nejpir krade loptu, pa Hol zakucava. 57:51.

Kevin Panter u prodoru pored Rodnija Mekgrudera
Kevin Panter u prodoru pored Rodnija Mekgruderafoto: FOTO: KK Partizan

3. minut - Avramović nije pogodio, ali je Partizan brzo ukrao loptu rivalu, pa je Doužer pogodio u kontri, njegovi tek prvi poeni. Loša odbrana Partizana i trojka Hola. Panter u svom stilu za dva. Treći faul Doužera. Hol je ponovo ostao sam i ponovo pogodio trojku. Nije sad pogodio Panter dugu trojku. Faul u napadu Fojtmana. 49:47

1. minut - Počela je treća deonica. Trojka Kevina Pantera, njegova prva. Dobar potez i poeni Šildsa. 43:43.

20:50h

II ČETVRTINA (19:19)

10. minut - Pogrešio je sada Šabaz Nejpir. Uspešan čelendž Etorea Mesine, umesto Partizanu, lopta će pripasti Olimpiji. Trojka Šabaza Nejpira. Novi loš napad Partizana. Nejpir nije pogodio, a potom tehničku dobija Mesina. Ledej nije iskoristio penal. Ni Doužer sada ne pogađa, a Avramović sjajno krade loptu, a potom ubacuje i trojku. Prvi poeni Partizana posle četiri minuta. Hol lako pogađa pored Pantera. Kaminski se lepo snašao i pogodio za dva. Olimpija posle prvog poluvremena vodi rezultatom 41:40.

7. minut - TV tajm-aut. Dobra odbrana našeg tima, ali teška trojka Fojtmana uz zvuk sirene. Greši Smailagić. Sada trojka i Hola. Tajm-aut Željko Obradović. Nije pogodio Ponitka iz teške pozicije. Fojtman fauliran, Nemac 1/2. Težak šut i promašaj Ledeja. 36:35.

5. minut - Šilds pogađa za dva, istom merom uzvraća i Avramović na drugoj strani. Trojka Melija sada. Ledeja faulira Nejpir, Amerikanac 2/2 sa penala. Meli je ponovo ostao sam, ali sada nije pogodio trojku Italijan. Ponitka nije uspeo da ispravi promašenu trojku Alekse. Sjajan napad domaćina i kucanje Fojtmana. Sjajan prodor i poeni Anđušića. 29:35.

3. minut - Trojka Bruna Kabokla. Odlična odbrana Anđušića i treći faul Đanpaola Ričija. Čelendž Željka Obradovića, koji smatra da je u pitanju bio nesportski faul. Bezuspešan čelendž. Ledej još jednom pogađa preko Mirotića, ovog puta za dva. Sjajna odbrana crno-belih, Šilds nije ubacio daleku trojku preko Avramovića. Faul u napadu Kabokla. Težak pokušaj Jonasa Fojtmana i promašaj za tri. Greši Panter još jednom. 22:29.

1. minut - Počeo je i drugi period u Milanu. Avramović nije, ali Ledej jeste ubacio trojku i to preko Mirotića. Nije pogodio za tri Mirotić. 22:24.

20:28h

I ČETVRTINA 22:21

10. minut - Loš napad i promašaj Anđušića za dva poena. Trojka Maodoa Loa. Zek Ledej u svom stilu pogađa za dva. Kajl Hajns prodire i pogađa pored Bruna Kabokla, koji je pre toga umalo ukrao loptu. Panter je dobro iznudio faul Rodnija Mekgrudera. Amerikanac 2/2 sa penala. Mirotić baca loptu u aut. Prelep prodor i poeni Alekse Avramovića, prvi na meču. Faul u napadu Mirotića. Etore Mesina dobija upozorenje pred tehničku zbog prigovora. Novi prodor i novi poeni Avramovića, Partizan ponovo vodi. Treća greška u nizu Mirotića, ali greši i Panter na drugoj strani. Fauliran Mirotić, pogađa oba penala. Nije uspeo Partizan da stigne do koša za tri sekunde. Armani iz Milana posle deset minuta igre vodi rezultatom 22:21.

7. minut - Nova greška Partizana, i poeni Devona Hola. Danilo Anđušič skače u napadu i asistira Mateušu Ponitki koji pogađa za tri. Greši sada domaćin. Aleksa Avramović sada "prodaje" loptu. Trojka Nikole Mirotića. 15:13.

5. minut - Novi poeni Kaminskog. Još jednom Parni valjak sjajan u odbrani. Doužer i Kaminski sada nisu bili precizni. Šilds nije ubacio prvu, ali jeste drugu trojku posle ekstra poseda domaćina. Novi promašaj Doužera, a potom nova trojka Šildsa. Tajm-aut Željko Obradović. Doužer greši, Šilds postiže i deseti poen. Sve je on poene ubacio za Olimpiju. 10:10.

3. minut - Još jedna sjajna odbrana crno-belih. Sada trojku ubacuje i Alen Smailagić. Greši Šabaz Nejpir, dobra odbrana Partizana. Zicer promašuje Kaminski, ispala mu je lopta pri šutu. Pi Dže Doužer sjajan u odbrani, Nikolo Meli je pogrešio. Sada duga dvojka i Kevina Pantera za 8:0, tajm-aut Etore Mesina. Šejvon Šilds pogađa i donosi prve poene Olimpiji. 2:8.

1. minut - Krenuo je meč u Milanu. Odbranio se Partizan od dva napada Olimpije. Frenk Kaminski je ostao sam i pogodio trojku, prvi poeni na meču. 0:3.

20:00h

Košarkaši Partizana gostuju Olimpiji u Milanu u okviru 28. kola Evrolige.

Crno-beli trenutno imaju skor od 13 pobeda i 14 neuspeha i potencijalnom pobedom bi se učvrstili na poziciji deset, poslednjoj koja vodi u plej-in.

Sa druge strane, italijanski velikan ima skor od 11 pobeda i 16 poraza i potencijalni poraz značio bi i kraj svih nadanja za neko od prvih deset mesta nakon regularnog dela.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.