GORE, SKORO, DA NE MOŽE: Zvezda nadomak prave KATASTROFE!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport©

evroliga

GORE, SKORO, DA NE MOŽE: Zvezda nadomak prave KATASTROFE!

Crveno-beli u bezizlaznoj situaciji

Objavljeno: 22:12h

Crvena zvezda je ove sezone ušla sa velikim ambicijama u Evroligu.

Planirali su crveno-beli napad na F4, ali su sada miljama daleko od tog cilja.

Izabranici Janisa Sferopulosa posle 27 odigranih kola imaju samo deset pobeda i 17 neuspeha, pa se nalaze na 16. poziciji.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Zvezda je trenutno ima tri pobede manj nego desetoplasirana Valensija, ali između nje i španskog kluba su Anadolu Efes, Žalgiris, Olimpija Milano, Bajern Minhen i Partiza, pa se šanse da se Zvezda domogne plej-ina mere promilima.

Klub sa Malog Kalemegdana je prošle sezone regularni deo Evrolige završio sa 17 pobeda i isto toliko poraza, što je bilo dovoljno za poziciju deset, onu koja ove sezone vodi u plej-in.

Ipak, jasno je da će Zvezda gotovo sigurno imati lošiji učinak nego prošle sezone, pošto bi do kraja morala da pobedi svih sedam mečeva kako bi izjednačila taj rezultat.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: Starsport

Zvezda u okviru 28. kola Evrolige gostuje Monaku i poraz od ekipe Saše Obradovića bi bio i zvaničan kraj svih nadanja crveno-belih za plasman u plej-in, ali bi, takođe, značio i to da će vicešampion ABA lige imati lošiji učinak nego prošle sezone.

Sferopulos u Monte Karlu neće moći da računa na čak petoricu igrača, pa će zahuktali domaćin biti ogroman favorit za trijumf.

Posle meča u kneževini, crveno-bele očekuju tri duela na domaćem terenu, ali će to biti sve mečevi sa timovima koji su daleko iznad i koji se bore za što bolje mesto pred start plej-ofa i plej-ina.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

02:56

OSLANJALI SE NA VETERANE: Jokić, Bogdanović, Bjelica i Marjanović otkrili ko im je pomogao na početku NBA karijere

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.