NAVIJAČI U TRANSU: Ključni čovek NAGOVESTIO sudbinu Miloša Teodosića u dresu Zvezde!
Miloš Teodosić u dresu Crvene zvezde, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

NAVIJAČI U TRANSU: Ključni čovek NAGOVESTIO sudbinu Miloša Teodosića u dresu Zvezde!

Iskusni plej je imao neke planove, ali...

Objavljeno: 12:12h

Direktor KK Crvena zvezda Nemanja Vasiljević je u opširnom intervjuu za "Meridian sport" govorio o budućnosti ključnih igrača u timu i potencijalnom produženju ugovora.

Iskusni plejmejker Miloš Teodosić je oduševio partijama u crveno-belom dresu i pokazao da su godine samo broj.

Vasiljević je bez ustručavanja otkrio situaciju sa nekadašnjim kapitenom Srbije.

- On ima ugovor do kraja sezone. Od kada smo potpisali za ovu sezonu, pričamo i o sledećoj. Šta god on bude odlučio, mi ćemo da ispoštovati.

Na konstataciju da bi potencijalnim osvajanjem ABA lige imalo smisla da stavi tačku na bogatu karijeru, Vasiljević je dao svoj sud.

- Možda vas iznenadi.

Miloš Teodosić
Miloš Teodosićfoto: Simone Lucarelli/IPA Sport / ipa / IPA / Profimedia

Produžen je ugovor sa Džoelom Bolombojem.

- Bitnu stvar smo uradili, što smatram da je recept za uspeh, da u kontiniutetu zadržavamo najkonstantnije igrače. Nikada nam se nije desilo da u toku sezone produžimo ugovor jednog od najboljih (stranih) igrača. Čim je Upravni odbor usvojio moj predlog, sa Džoelom smo završili posao za pet minuta.

Pominje se da bi njegovim stopama mogao da krene Rokas Gedraitis.

- Rokas je sjajan momak. Ukoliko trener bude hteo, apsolutno ćemo da uradimo sve da obavimo posao.

Ideja je jasna – zadržati jezgro aktuelne ekipe, uz određenu dopunu selekcije.

- Ako trener i stručni štab budu dali zeleno svetlo, mislim da ćemo još neke momke produžiti u narednom periodu - nagovestio je Vasiljević.

- Domaće igrače koji su trenutno u klubu, izlišno je komentarisati, i košarkaški i ljudski. Stranci su sjajni. Nikada neću zaboraviti kada smo se prvi put čuli sa Hangom. Prijatno me je iznenadio koliko mu je bilo drago što će (opet) igrati Evroligu, jer nije imao druge ponude. Pokazao je ogromnu zahvalnost i videlo se da je ekstremno motivisan da pokaže da još ima kvalitet za najveći nivo.

Nedavno je kratkoročan ugovor sa Zvezdom potpisao Trej Tompkins. Četvorka je bila pozicija koja je zadavala mnogo problema crveno-belima, iako nije delovalo da će biti šumova.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: Espreso/Tamara Trajković

- Ljudi zanemaruju da smo, uz Dejana Davidovca, pred početak sezone imali dvojicu igrača na poziciji četiri – Marka Simonovića i Nemanju Bjelicu. Ispostavilo se da nismo popunjeni na toj poziciji. Pojavio se Trej Tompkins, odmah sam pitao da li bi došao u Beograd da razgovaramo. Odgovor je potvrdan bio istog sekunda i bukvalno je uzeo katrtu za prvi avion i stigao na razgovor, bez predugovora pristao na sve preglede. Sada nam ostaje da mudemo malo strpljivi. Ako pogledate unazad, mislim da je Trej, posle Fakunda Kampaca, ako se uzme u obzir njegova karijera pre Zvezde, najveće strano ime koje je stiglo kod nas. Neosporan je kvalitet, ostaje da se vidi u kom smeru će stvari ići“.

Čeka se povratak Nikole Topića.

- Veoma je specifično. Ne pada nam na pamet da požurujemo. Vratiće se kada doktori kažu. Nadam se da će uskoro biti spreman da krene da se vraća i bude spreman za završnicu sezone, kako bi između ostalog i rasteretio Teodosića.

Topić je projektovan visoko na NBA draftu.

- Ako bude visoko draftovan – sad možemo da pričamo mi o željama – ali ne pamtim da je neki NBA klub koji je izabrao igrača sa visoke pozicije, ostavio igrača u Evropi. Koliko imam informacija, biće visoko pozicioniran, a posle ćemo da vidimo… - rekao je Vasiljević.

Bonus video:

00:22

Teodosić predvodi slavlje Zvezde

(Espreso/Meridian sport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.