MALJKOVIĆEVA I KOŠARKAŠICE JEDNOGLASNE: Lakše se diše, ali...
Marina Maljković, Foto: Starsport©

podrška

MALJKOVIĆEVA I KOŠARKAŠICE JEDNOGLASNE: Lakše se diše, ali...

Još korak do cilja

Objavljeno: 15:32h

Košarkašice Srbije su savladale Brazil i tako stigle na korak od plasmana na Olimpijske igre.

Na putu im stoji selekcija Australije, a slektorka Marina Maljković je bila zadovoljna izdanjem svojih izabranica,

- Očigledno da sam srećna sa pobedom, ali postoje još neki detalji koji mogu da budu bolji. Iako smo pobedile, nekoliko stvari o kojima smo govorile u četvrtoj četvrtini nismo uradile kako treba. Igrale smo protiv tima koji je veći od nas, koji je bio mnogo čvršći od nas, one su na kraju krajeva jedan veoma dobar tim sa mnogo kvaliteta, sa sjajnim individualcima. Bilo je veoma teško igrati protiv njih, pogotovo sa podrškom koju su imale sa tribina. Nije bilo lako, ali kao što sam rekla, srećna sam zbog pobede, ali ima tu još mnogo stvari u poslednjoj četvrtini koje su morale da budu bolje - rekla je Maljkovićeva.

Dragana Stanković je istakla da je meč bio jako težak.

Ivon Anderson
Ivon Andersonfoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Utakmica je bila vrlo teška, pred mnogo publike, bilo je zadovoljstvo igrati ovde. Posle prve utakmice u kojoj smo bile loše, probudile smo se i dale sve od sebe, Kao što sam rekla bilo je jako teško, ali imale smo bolju energiju i zato smo dobile utakmicu. Već smo igrali protiv Australije, znali smo da će i ova utakmica biti jako zahtevna fizički, pripremićemo se, videćemo kako će sve izgledati sutra, nadam se da ćemo pobediti.

Ivon Anderson je predvodila naš tim sa 30 poena.

- Teška utakmica od početka. Znale smo šta nas očekuje, znale smo da će biti pune tribine i da će im podrška biti dodatni vetar u leđa, ali najbitniji je ishod na kraju, a to je pobeda i sa tom pobedom malo se lakše diše. U sutrašnju utakmicu sigurno da ulazimo rasterećenije. Naravno da posao još nije gotovo i da imamo još 40 minuta do cilja koji je pred nama - rekla je Anderson.

Srbija u nedelju od 21.00 sat igra protiv Australije, koja je sa dve pobede obezbedila plasman na Olimpijske igre. Ako naše devojke pobede, sigurno idu u Pariz. U suprotnom, čekamo rezultat duela Brazil - Nemačka. Ako Nemačka pobedi, ili izgubi sa manje od sedam poena razlike, Srbija ide na OI, kao i u slučaju da Brazil pobedi sa osam ili više poena razlike, jer u tom slučaju Nemačka ostaje bez plasmana na OI.

Bonus video:

08:46

Marina Maljković posle pobede nad Nemačkom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.