MARINA VERUJE U USPEH! Želi na Olimpijske igre!
Foto: Starsport©

optimista

MARINA VERUJE U USPEH! Želi na Olimpijske igre!

Srpske košarkašice biju bitku

Objavljeno: 09:19h

Najbolje košarkašice Srbije poražene su na startu kvalifikacija za Olimpijske igre od selekcije Nemačke sa 73:66.

Izabranice selektorke Marine Maljković veoma loše su počele utakmicu, brzo se suočile sa zaostatkom od 15 poena, uspele da se vrate u završnici meča, ali ne i da dođu do preokreta.

- Posle užasne prve četvrtine, prvog poluvremena, možemo reći da ovo nije način na koji se igra protiv tima kao što je Nemačka, koji ima mnogo kvaliteta. Već je bila reč o dobroj reprezentaciji, ali sa Sabali sestrama to je potpuno drugačiji tim, ekipa koja može da uradi odlične stvari u budućnosti. Nismo uradili ništa na način na koji obično to radimo. Kao što sam rekla, u drugom poluvremenu smo promenili nekoliko stvari – način razmišljanja, pristup igri, odbranu... I vratili smo se, imali smo vođstvo. Ali prvo poluvreme je bilo toliko loše, da nismo mogli da dobijemo utakmicu - sumirala je utiske posle meča Marina Maljković.

Na pitanje kako biti strpljiv i smiren u momentima kada ne ide, selektorka je odgovorila:

- Ne možete ništa da uradite. Imamo igrače koje imamo, stručni štab im veruje. To je jedino što sada možemo. Vratile su se, ne možemo da kažemo da nisu. Ali nam nedostaje iskustvo, ozbiljno iskustvo i to se videlo na kraju utakmice. I u prvom poluvremenu. Iako ne želimo da komentarišemo timove i tražimo izgovore, svi su imali duže pripreme od nas. Mi smo imali samo dve provere pred ovaj turnir i to je veliki problem, to čini sve komplikovanijim. Očekujem od tima da se vrati, pričaćemo o svemu i videćemo gde smo protiv Brazila.

Srbija naredni meč igra protiv domaćina Brazila, a Marina Maljković zna šta tačno očekuje od svog tima:

- Nešto što smo videli u drugom poluvremenu, da se držimo zajedno u odbrani, onda smo našli rešenja u napadu. Bez našeg stila igre, znamo da ne možemo da uradimo ništa. Moramo da se vratimo onome što radimo najbolje, da igramo mnogo ozbiljnije u odbrani, što bi nam olakšalo u napadu. Kvalitet napada od svih pet igrača. Znamo da je ovo borba za nešto veliko, za mesto u Parizu. Videćemo od čega smo napravljeni, da li to možemo da ostvarimo ili ne.

Prve tri reprezentacije obezbediće vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.