"ALIMPIJEVIĆ HOĆE DA PONIZI TURSKU I TURSKI SPORT!" Srpski trener na žestokom udaru, tuži ga bivši klub
Dušan Alimpijević, Foto: Federico Pestellini / imago sportfotodienst / Profimedia

bura

"ALIMPIJEVIĆ HOĆE DA PONIZI TURSKU I TURSKI SPORT!" Srpski trener na žestokom udaru, tuži ga bivši klub

Nekadašnji trener Zvezde izazvao haos

Objavljeno: 09:43h

KK Bursa je odlučio da tuži nekadašnjeg trenera, srpskog stručnjaka Dušana Alimpijevića koji trenutno vodi ekipu Bešiktaša.

Sve se zakuvalo kada je Bešiktaš ubedljivo nadigrao Bursu sa 88:59 u turskom šampionatu, a onda je došlo do trzavica na terenu.

Temperamentni Srbin je neprimereno gestikulirao ka klupi bivšeg kluba, tačnije hvatao se za međunožje, što žestoko razljutilo sve u Bursi koja se oglasila saopštenjem.

- Odvratno ponašanje srpskog trenera Dušana Alimpijevića, koji je dve i po godine jeo hleb Burse i Bursaspora, počev od situacija pre meča, pa sve do samog meča, gledali su ne samo prisutni navijači, već i oni kraj malih ekrana. U stvari, mislimo da je srpski trener Dušan Alimpijević, koji svake nedelje pravi različite skandale i ima problema sa mnogim sportistima i trenerima, ovako nešto uradio ne da bi uvredio Bursaspor, već kako bi ponizio Tursku i turski sport.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Federico Pestellini / Panoramic / Profimedia

Povodom ove sramote i dotične osobe, pozivamo Tursku košarkašku federaciju i sve naše političare koji predstavljaju naš grad da preduzmu neophodne korake kako bi dotičnu osobu kaznili na najvišem nivou. Sve sudske procese pokrenuće naš klub protiv osobe koja je počinila ovaj gnusni čin - stoji u saopštenju turskog tima.

Alimpijević je bio prava senzacija sa Bursom u sezoni 2021/22 kada je uspeo da sruši i beogradski Partizan.

Usledio je neočekivan rastanak na koji su navijači burno reagovali i brzo zaboravili na slavne dane koje je Srbin doneo klubu.

Turski tim je naprasno ostao bez glavnog sponzora, a onda su krenuli problemi koji su za epilog imali odlazak Alimpijevića.

- Rukovodstvo koje je ostalo bilo je pod velikim pritiskom navijača. Oni su prihvatili da svi ljudi mogu da odu, ali su najmanje bili spremni za moj odlazak. To nisu hteli da prihvate ni po koju cenu.To rukovodstvo u klubu je pokušalo da sakrije istinu, a istina je da je klub mene i agenta zamolio da pomognemo u izlasku ugovora iz Burse, pošto sam bio jedan od dva čoveka koji su bili pod garantovanim ugovorom na dve godine, bez izlazne opcije za obe strane.

Dušan Alimpijević
Dušan Alimpijevićfoto: Starsport©

Iz tog razloga, oni su bili uplašeni kako mogu finansijski to da iznesu, s obzirom na to da, kada su ostali bez sponzora, nisu videli način kako bi to mogli da iznesu do kraja, bez posledica. Zapravo su oni bili ti koji su forsirali odlazak, a pokušali su to da sakriju od navijača.Na kraju su to i sakrili. Jednostavno su pustili da prođe vreme. Nažalost, navijači su ostali uskraćeni za jedno objašnjenje sa klupske strane, tako da je dosta njih pod pogrešnim utiskom o svemu tome. Način na koji je to urađeno, nije nimalo korektan. U tome svemu, pojavio se Besiktas sa željom da iskoristi situaciju u kojoj sam se našao - rekao je tada srpski stručnjak.

Bonus video:

04:17

Miloš Teodosić 1

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.