"EH ODE MOJ BARKLI..." Muta Nikolić utučeno i sa teškim uzdahom o Milojeviću
Dejan Milojević, Foto: Starsport©

"Svi smo izgubili mnogo..."

"EH ODE MOJ BARKLI..." Muta Nikolić utučeno i sa teškim uzdahom o Milojeviću

Nikada reč nije rekao ako ga nekad ne ubacim u igru, samo je ćutao i marljivo radio, prisetio se Miroslav saradnje sa Dejanom u Budućnosti

Objavljeno:

Miroslav Muta Nikolić, čuveni srpski košarkaški trener oprostio se od Dejana Milojevića.

- Otišao je jedan od najboljih ljudi u našoj košarci. Sjajan sportista, divan mladi čovek. Strašno. Ne mogu da verujem da se to dogodilo… Samo mi je pred očima njegov dečački osmeh. Mnogo je teško govoriti o Dejanu Milojeviću u prošlom vremenu. Svi smo izgubili mnogo njegovim iznenadnim, preranim odlaskom. Pred njim je bila budućnost u poslu i u životu, imao je nepunih 47 godina - utučeno priča Nikolić za Sport klub.

Miroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Prisetio se vremena kada je Dejana pozvao da iz FMP-a pređe u Budućnost.

- Vodio sam tada Budućnost i zvao sam Miloja, kao veoma talentovanog i snažnog centra da pojača podgoričku ekipu. Bio je neverovatno vredan i posvećen, grizao je na treninzima, a poslušan i tolerantan. Nikada reč nije rekao ako ga nekad ne ubacim u igru, samo je ćutao i marljivo radio. Svi znamo koliko je koristan igrač bio, svaka lopta u reketu je bila njegova. Zračio je posebnom, pozitivnom energijom. Otišao sam iz Budućnosti 2002. godine, a on je ostao još dve sezone, znači, ukupno četiri godine je proveo u Podgorici. To najbolje svedoči koliko im je značio - rekao je Nikolić.

Miroslav Muta Nikolić
Miroslav Muta Nikolićfoto: KSS.rs

Popularni Muta prepoznatljiv je po prisnom odnosu sa igračima, a takvu profesionalnu i prijateljsku saradnju imao je i sa Milojevićem.

- Zvao sam ga Barkli. Da, on je bio naš Čarls Barkli. Tada je u Budućnosti igrao i Igor Rakočević, njega sam zvao Beli Džordan. Hvalio sam se da u ekipi imam Barklija i Džordana. Eh, ode moj Barkli - zaključio je Nikolić sa teškim uzdahom...

Bonus video:

00:00

Miroslav Muta Nikolić intervju za Espreso.rs

(Espreso/Sport klub/N.S.R/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.