SFEROPULOS RAZGALIO DELIJE POSLE POBEDE NAD IGOKEOM: Tek ćete videti... Otkrio i situaciju sa Mitrovićem
Topić i Sferopulos, Foto: Starsport

grk OPTIMISTIČAN

SFEROPULOS RAZGALIO DELIJE POSLE POBEDE NAD IGOKEOM: Tek ćete videti... Otkrio i situaciju sa Mitrovićem

Trener Zvezde očekuje mnogo od novih igrača

Objavljeno: 22:29h

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo slavili protiv Igokee sa 80:48 u okviru 14. kola ABA lige, a ovaj meč je obeležio "debi" mladog Nikole Topića koji se vratio sa pozajmice Megi.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos je bio zadovoljan ubedljivom partijom svojih izabranika.

- Bili smo dobro koncentrisani, počeli smo utakmicu dobro, sa dobrom energijom i koncentracijom. Utakmica je išla onako kako smo hteli, dobro u odbrani i napadu. Držali smo prednost i povećavali je do kraja, bez obzira ko je bio na parketu - rekao je Sferopulos i dodao:

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport

- Bilo je normalno da nakratko izgubimo ritam u široj rotaciji, ali zadovoljan sam pobedom. Znamo da Igokei nedostaju važni igrači, ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone. Meni je važno kako smo mi reagovali, kako smo odigrali i dobili. Okrećemo se sledećim obavezama, Fenerbahčeu, pa dalje.

Topić se vratio na najbolji mogući način, a minute je upisao i Gilespi.

- Za obojicu je ovo bila dobra šansa da odigraju kvalitetan meč. Topića dobro znamo i šta može da donese. Svidelo mi se što je igrao na isti način kao u dosadašnjem delu sezone, bez obzira što je promenio tim i što je sa nama dva-tri dana. Biće sve bolji kako vreme bude prolazilo. Gilespi još nema ritam utakmica, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji. Videli smo neke stvari koje može u odbrani i kada je blizu koša u napadu. Ima potencijal i kada nađe svoj ritam biće dobar. Znate, nije igrao mnogo u Bajernu i treba mu vremena.

Ono što zanima sve navijače je da li će jedan od najboljih ove sezone, Luka Mitrović biti spreman za gostovanje Fenerbahčeu u Evroligi.

- Mitrović je imao manju povredu u meču sa Panatinaikosom, nije ništa ozbiljno. Videćemo kako će se oporavljati i da li će biti spreman za Fenerbahče. Bolomboj i Stefan Lazarević su odmorili.

Jovanović i Sferopulos
Jovanović i Sferopulosfoto: Starsport©

Svoje utiske je izneo i trener Igokee Vladimir Jovanović.

- Više nego zaslužena pobeda Crvene zvezde. Mi smo imali određene probleme u sastavu, biće nam potrebno vreme da uhvatimo uloge i radimo ono što smo zamislili. Bilo nam je teško da igramo sa jednim visokim igračem protiv Crvene zvezde. U poslednjoj četvrtini smo dali četiri poena, bili smo skraćene rotacije i nismo imali rešenja. Laka je analiza utakmice, imali smo loše šutersko veče, pa je rezultat više nego realan. Mi se okrećemo našim daljim planovima i ambicijama, da sa mladim igračima koji su dobili večeras šansu da budemo sve bolji - rekao je Jovanović.

Svestan je srpski trener da ove partije nisu u vezi sa ambicijama na startu sezone, ali za to postoje razlozi.

- Planovi i ambicije sada nisu kao na početku takmičenja. Promenili smo roster poprilično. Neki igrači su otišli, neki su povređeni. Pokušaćemo sa ovim timom da se iskombinujemo, da podelimo uloge, da mladim igračima pružimo šansu na takmičarskoj sceni. Pokušaćemo da dobijemo što više utakmica do kraja takmičenja.

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.