"NIKO NE MOŽE DA PREDVIDI POVRATAK SIMANIĆA!" Doktor Radovanović o povredi i Borišinom oporavku (FOTO)
Boriša Simanić, Foto: Starsport©

"prilično je specifično"

"NIKO NE MOŽE DA PREDVIDI POVRATAK SIMANIĆA!" Doktor Radovanović o povredi i Borišinom oporavku (FOTO)

U sportu sam od 1996, ali ne mogu da se setim nečeg toliko dramatičnog kao u njegovom slučaju, to je sigurno najteža povreda sa kojim sam se suočio, rekao je doktor "orlova"

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili, ali Mundobasket je obeležila i povreda Boriše Simanića.

Krilni centar je posle dve neophodne operacije ostao bez bubrega, a o njegovom stanju govorio je Dragan Radovanović, doktor "orlova."

Doktor Dragan Radovanović
Doktor Dragan Radovanovićfoto: Printscreen/Youtube

- Simanićev oporavak teče dobro, podvrgnut je redovnim kontrolama i analizama. Pridržava se režima života adekvatnom trenutnom stanju dok se ne usklade sve neophodne funkcije. Kada bude u potpunosti fit sa svim parametrima, tada će se vratiti svojim redovnim sportskim aktivnostima - rekao je Radovanović za Sport klub.

Boriša Simanić sa Novakom Đokovićem na dočeku u Beogradu
Boriša Simanić sa Novakom Đokovićem na dočeku u Beogradufoto: Nemanja Nikolić

Dugogodišnji lekar nacionalnog tima je objasnio i zašto je (ne)moguće precizirati kada će srpski reprezentativac ponovo pod obruče.

- To ne može niko da predvidi, jer je reč o zasebnom slučaju, koji je dosta redak kroz istoriju sportskih ozleda. Nema takvih iskustava na svetskom nivou, pa ni odgovarajućih studija na osnovu kojih bi moglo da se obavi praćenje i ponašanje, pa bi eventualno moglo da se prognozira kada će ponovo moći da se posveti sportu, košarci. Daću jedan primer, sa povredom, pa operacijom prednjih ukrštenih ligamenata. Nekada je trebalo pola godine, kasnije devet meseci, a ponekad i više, da bi se igrač vratio u trenažni proces. To je relativno uobičajena povreda, zna se kako se tretira i prilično određeno može da se da procena o povratku. A sa bubregom odnosno onim što se desilo Boriši, stvari stoje drugačije, i - istakao je Radovanović.

Boriša Simanić
Boriša Simanićfoto: Starsport©

Šta podrazumevate pod trenutnim pridržavanjem režimu života Simanića?

- To je ponašanje koje obuhvata propisanu vrstu ishrane, više tečnosti, određene testove opterećenja u okviru svakodnevnog života. Simanić normalno živi i redovno se javlja na kontrole u Beogradu - objasnio je Radovanović.

Doktor Dragan Radovanović između selektora Svetislava Pešića i Boriše Simanića
Doktor Dragan Radovanović između selektora Svetislava Pešića i Boriše Simanićafoto: Nemanja Nikolić

Doktor objašnjava je ovo najteža povreda sa kojom se suočio.

- U sportu sam od 1996, ali ne mogu da se setim nečeg toliko dramatičnog kao u njegovom slučaju, to je sigurno najteža povreda sa kojim sam se suočio. Dodao bih, ne samo mog iskustva kada su u pitanju sportski tereni - zaključio je Radovanović.

Bonus video:

03:39

SIMANIĆ JE PODNEO VOJNIČKU ŽRTVU! Trener Jakovljević: Dugo čekamo medalju! Verujem u ove momke i da smo na dobrom putu!

(Espreso/Sport klub/R.N/Preneo:V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.