ČAST ZA LEGENDE SRPSKE KOŠARKE: Duda Ivković i Ranko Žeravica nominovani za Kuću slavnih!
Duda Ivković je novinovan za Kuću slavnih, Foto: Profimedia

PRIZNANJE

ČAST ZA LEGENDE SRPSKE KOŠARKE: Duda Ivković i Ranko Žeravica nominovani za Kuću slavnih!

Pojavio se spisak kandidata za košarkašku Kuću slavnih u Springfildu, a na njemu se nalazi ime legendarnog srpskog trenera, pokojnog Dušana Dude Ivkovića.

Objavljeno: 12:21h

Nominacija Dušana Dude Ivkovića za Košarkašku Kuću slavnih u Springfildu predstavlja zasluženo priznanje za jednog od najvećih trenera u istoriji evropske košarke.

Njegov doprinos uspesima timova na svim nivoima, od klupskih do reprezentativnih, čini ga legendom koja je ostavila neizbrisiv trag u košarkaškom svetu.

Duda Ivković je bio ključna figura tokom najsjajnijih trenutaka jugoslovenske košarke, vođa tima koji je osvajao medalje na najprestižnijim takmičenjima, uključujući evropska prvenstva, svetska prvenstva i Olimpijske igre. Njegova uspešna karijera na klupi, od Partizana do renomiranih evropskih klubova, svedoči o njegovom izuzetnom trenerskom umeću.

Pored Dušana Ivkovića, i nominacija Ranka Žeravice predstavlja još jedan pečat na istoriji srpske košarke.

Uz ostale kandidate kao što su David Blat, Etore Mesina, Huan Karlos Navaro, Horhe Garbahosa, Andres Noćioni, Panajotis Janakis, nominacije za Kuću slavnih 2024. godine predstavljaju snažan testament bogatstvu i raznovrsnosti svetskog košarkaškog nasleđa.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.