DŽANAN MUSA OTKRIO ŠTA JE ZVEZDE IZGUBILA: On je najbolji plej u Evropi, a Partizan izgleda još moćnije!
Džanan Musa, Foto: Alberto Gardin/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

analizirao večite

DŽANAN MUSA OTKRIO ŠTA JE ZVEZDE IZGUBILA: On je najbolji plej u Evropi, a Partizan izgleda još moćnije!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine jedva čeka da zaigra pred beogradskom publikom

Objavljeno: 10:40h

Košarkaš Real Madrida Džanan Musa je govorio za srpske medije po dolasku u Beograd gde njegov tim čeka "vruće" gostovanje Crvenoj zvezdi u "Štark areni".

Za početak se osvrnuo na svoj boravak u "kraljevskom klubu".

- Osećam se kao kod kuće. Prva godina je bila godina adaptacije i pokušavao sam da se dokažem svima, ali ove sezone sam od prvog dana znao da sam jedan od nosilaca ekipe, kako mi je i rečeno. Veoma sam zadovoljan i srećan. Pobeđujemo utakmice i to je najvažnije - rekao je Musa po dolasku u Beograd, a prenosi "Mozzartsport".

Osvojili su Evroligu prošle sezone, a onda su u novu ušli na još bolji način.

Košarkaši Reala
Košarkaši Realafoto: Starsport©

- To stvarno izgleda neverovatno, ali ne razmišljamo šta je bilo pre. Posle poraza od Unikahe i Fenerbahčea smo se stvarno vratili brzo, odmah se okrenuli narednim treninzima i utakmicama. To je nešto što nas krasi ove sezone - ne razmišljamo šta je bilo pre ni šta će biti posle. Pripremamo se za svaku utakmicu kao da je poslednja. Kada se jedna završi, okrećemo se narednoj. Mislim da je taj poseban motiv ključ našeg uspeha - rekao je reprezentativac i Bosne i Hercegovine.

Ne krije da mu je uvek posebno zadovoljstvo da igra u Beogradu i očekuje težak meč uprkos tome što domaći ne blistaju ove sezone.

- Očekujemo veoma tešku utakmicu i paklenu atmosferu. Znamo koliko je teško igrati u Beogradu protiv Crvene zvezde i Partizana, ali zadovoljstvo je igrati u Beogradu. Ovo su utakmice zbog kojih treniramo. Jedva čekam da istrčimo na teren. Nadam se da ćemo sve što smo dogovorili na sastancima uspeti da sprovedemo u delo na terenu.

Analizirao je rivala i pritom izdvojio Luku Mitrovića i Miloša Teodosića.

- Trenutno, Mitrović je njihov najbolji igrač, Nejpir se vraća u prepoznatljivu formu i nikada nisam video Teodosića da igra sa ovakvim žarom. Znamo kakav je mađioničar, ali vidi se da je dodatno motivisan. Svakoj ekipi donosi novu dimenziju. Dosta smo se spremali za njega. Imaju 12 igrača spremnih da nam pruže otpor. Moramo da zatvorimo i defanzivni skok. Baš sam sa Hangom pričao, ovaj period bi trebalo da bude prekretnica sezone za njih. Mislim da Zvezda ima sjajan tim i da će se do kraja boriti za plej-of.

Džanan Musa
Džanan Musafoto: Rokas Lukosevicius / imago sportfotodienst / Profimedia

Fakundo Kampaco se vraća pred "Delije", a Musa ima samo reči hvale za Argentinca.

- Kampaco nam je doneo prednost i stabilnost, kako u napadu tako i u odbrani. Oslobodio nas je, stavio pritisak na svoja leđa. Odlično se slažemo. Zadržali smo kod tima i doveli Fakunda, što je verovatno najbolji potez. On je po mom mišljenju najbolji plejmejker u Evropi - istakao je 24-godišnji košarkaš.

Posle okršaja sa Crvenom zvezdom, Real se vraća kući, ali ga u 16. kolu Evrolige očekuje utakmica sa Partizanom u Madridu.

- Biće to još jedna zanimljiva utakmica. Partizan je u top četiri i igra sjajnu košarku. Protiv beogradskih i generalno balkanskih timova utakmice su posebnije. Najdraže za nas. Igraju možda i bolje nego prošle godine. Izgledaju nekako moćnije - zaključio je Džanan Musa.

Bonus video:

00:22

Susret Teodosića i navijača Zvezde na aerodromu

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.