NEDOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mržnja između Zvezde i Partizana NIKADA nije bila veća!
Nemanja Nedović, Foto: Starsport©

otvorio dušu

NEDOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Mržnja između Zvezde i Partizana NIKADA nije bila veća!

Zanimljive reči igrača crveno-belih

Objavljeno:

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović govorio je u intervjuu za "Jurohups".

On je imao prilike da nastupa u Panatinaikosu, pa je iz svog ugla uporedi atinski i beogradski derbi sa Partizanom.

- Bio sam u Grčkoj pre dve godine i igrao protiv Olimpijakosa. Uvek je tenzično i sjajna atmosfera u dvoranama 'OAKA' i 'Mira i prijateljstva'. A onda sam otišao u Crvenu zvezdu i mogu da kažem da mržnja između Zvezde i Partizana nikada nije bila veća nego sada. Prilično sam bio iznenađen time - rekao je Nedović.

Zvezdin bek je istakao da razume zašto je to tako, ali da je ipak iznenađen.

- Verujem da to ima veze sa time da oba tima imaju velike ambicije, uložili su puno novca i stvarno žele da trijumfuju. Atmosfera koja je kreirana među navijačima često izmakne kontroli i mislim da to nije dobro za sport. Takođe utiče i na nas, igrače, što nije dobro, ali to je nešto što morate da iskontrolišete. Nadam se da će biti bolje, ne vidim da ide na bolje, jer je mržnja dva tima i dve grupe navijača na najvišoj mogućoj tački do sada. Mislim da svi moraju da se sete, na kraju dana, da je ovo samo sport i da ima bitnijih stvari u životu.

Veoma je zahavalan na vremenu provedenom u Panatinaikosu.

- Olimpijakos i Zvezda gaje bratstvo, ali Panatinaikos ima posebno mesto u mom srcu. Verovatno jer je bilo teško vreme kada sam bio tu. Igrao sam dobro od starta i kada pokažete ljudima takvu igru, oni počnu da vas vole i ta ljubav je bila neverovatna. Zaista cenim to i dan danas - rekao je Nedović.

Osvrnuo se i na prelazak Kostasa Slukasa iz crveno-belog u zeleni dres, što je u Grčkoj neoprostiv greh.

- Bilo je šokantno za mene, iskreno. Slukas je bio zaštitno lice Olimpijakosa. Iznenadio sam se. Ne znam šta se krije iza zavese, ali za mene kao navijača Panatinaikosa je uvek lepo imati takvog igrača u timu. Bila su potrebna ozbiljna m*da za tako nešto, znajući koliko su Grci pasionirani navijači - rekao je Nedović.

Bonus video:

02:51

Nemanja Nedović o početku priprema reprezentacije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.