NIKOLA KALINIĆ O POVRATKU U ZVEZDU: "Žao mi je zbog razlike u ABA i Evroligi, ali ja ako se vratim..."
Kalinić o povratku u srpsku košarku, Foto: Starsport©

OVO BI BILA BOMBA

NIKOLA KALINIĆ O POVRATKU U ZVEZDU: "Žao mi je zbog razlike u ABA i Evroligi, ali ja ako se vratim..."

Kalinić je u dva mandata nosio dres Zvezde

Objavljeno: 16:27h

Nedavno su se u Evroligi sastale ekipe Barselone i Crvene zvezde, a ovaj meč je imao poseban značaj jer je označio novi susret Nikole Kalinića sa njegovim bivšim klubom iz Beograda.

Srpski košarkaš je u tom susretu ostvario solidnu igru, postigavši sedam poena, uhvativši pet skokova i zabeleživši tri asistencije.

Nikola Kalinić već drugu sezonu brani boje Barselone, ali svakog leta se spekuliše o mogućem povratku, što redovno privlači pažnju medija i ljubitelja košarke.

Tako je bilo i ovog leta, pominjao se potencijalni povratak, ali, on je ostao u klubu iz Španije.

Za portal "BasketballSphere", Kalinić je govorio i o derbijima, kao i problemima koji su se dešavali dok je on igrao u ovom klubu.

- Nisam gledao toliko derbije, samo mi je žao što je velika razlika između tih utakmica u Evroligi i ABA ligi. U Evroligi sve to može da bude sportski, navijanje, da se ne ubacuje ništa, jer znaju da će da ih kazne. Sve to izgleda kako bi trebalo da izgleda. Bude vređanja, ali se sve završava na verbalnim stvarima. Onda dođe ABA liga i krene ubacivanje petardi, novčića, flaša, stolica… I sve to se pokvari. Očigledno da sve to može da se organizuje kako treba. Zašto regionalni šampionat nije sposoban da se drži pravila i kazni, ne znam. Sve to je i greška igrača - kaže Kalinić.

On je potom pričao i o tome "šta ako se ikad vrati u ABA ligu".

- Ako se ikada vratim u ABA ligu, pokušaću da sve to promenim na neki način. Kada se pogodi sudija, izađu sa parketa, ne žele da učestvuju u tome. Ako se vređa sudija, odmah se gledalac izbaci, a mi igrači pokušavamo da budemo čvrsti momci i kada nas gađaju, hoćemo da igramo još jače. Pa ne, upravo to je greška. Treba i treneri i igrači da se dogovore i na jednoj i na drugoj strani, šta god uđe na parket, obe ekipe odlaze sa njega i ne nastavlja se, dok se to ne iščisti. Neki će reći da su igrači razmaženi. Ako sudije mogu da poštuju to, zašto smo mi gori od njih?”

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.