VUJOŠEVIĆ U JEDNOJ REČENICI: Aca Petrović objasnio košarkaškoj javnosti ko je Dule!
Foto: Saša Pavlić Koky

kapa dole

VUJOŠEVIĆ U JEDNOJ REČENICI: Aca Petrović objasnio košarkaškoj javnosti ko je Dule!

Trener hrvatske reprezentacije imao je samo reči hvale za srpskog stručnjaka
Objavljeno:

Košarkaška javnost u Bosni i Hercegovini željno iščekuje kraj tekuće sezone i dolazak novog selektora njihovog nacionalnog tima Duška Vujoševića.

foto: Printscreen/youtube/limoges

Vujošević zbog obaveza u Limožu nije mogao da prisustvuje svojoj promociji na tu funkciju, pa se tamošnjoj javnosti obratio prilično emotivnim pismom. S obzirom na njegovo ogromno iskustvo i broj trofeja koje je osvojio sa Partizanom, u BiH se od Vujoševića mnogo očekuje, a mišljenje o budućem treneru BiH izneo je i bivši selektor bosanske reprezentacije Aleksandar Petrović.

foto: Nebojša Mandić

Grof opleo po bogu i narodu! Dve godine nameštamo! Botovi, Gebels, spletke... (FOTO)

U izjavi koju je preneo ''Dnevni avaz'', Petrović je okarakterisao Vujoševića kao vrhunskog stratega čija je jedna od glavnih osobina kao trenera podsticaj i napredak mladih igrača.

- S obzirom na to da u seniorski tim BiH dolaze talentovani klinci, od kojih su neki bili kadetski prvaci Evrope, a da je Dule poznat kao trener koji voli zaorati i ostaviti dubok trag u radu s mladima, njegov angažman je definitivno zaslužio zeleno svetlo - rekao je Petrović.

Misteriozna fotka Miloša Teodosića! Da li ovo znači radost za celu Srbiju? (FOTO)

Vujoševičev zadatak biće kalkulisanje između pružanja prilike mladim igračima i upošljavanja najkvalitetnijih pojedinaca. - S tog aspekta, biće izazov kako te dve 'ulice' spojiti u jednu, a da istovremeno jedna ne opterećuje drugu. Znači, biće potrebno uključiti sve najkvalitetnije igrače, a isto tako promovisati, barem kroz trenažni proces, talente koji dolaze- istakao je Petrović.

OTKUD SADA OVO? Dejan Bodiroga trener kadeta BiH!

BONUS VIDEO: LJUDINA: Nikola Jokić se druži sa devojčicom s Daunovim sindromom

(Espreso.co.rs/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.