SFEROPULOS PRIČAO O NOVIM POJAČANJIMA I BJELICI: Kakav je plan novog trenera?
Grčki strateg je zadovoljan trenutnim rosterom, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

novi početak

SFEROPULOS PRIČAO O NOVIM POJAČANJIMA I BJELICI: Kakav je plan novog trenera?

Sferopulos je stigao pre manje od dve nedelje i odmah je bačen u vatru

Objavljeno: 14:14h

Crvena zvezda je promenila trenera i već se uveliko spekuliše da bi Janis Sferopulos mogao da pravi i promene u igračkom kadru koji je stvoren za vreme Duška Ivanovića.

To se posebno "zakuvalo" nakon dva poraza Zvezde u derbijima protiv Partizana, međutim Sferopulos daje punu podršku svojim igračima pred meč sa Bajernom u Evroligi koji čeka crveno-bele već u četvrtak od 18.30.

- Promena igrača? Ne, verujem mojim igračima i nastavljamo sa ovim timom. Nedović nije još igrao od kada sam došao, Lazić je bio povređen posle prvog meča, Hanga nije igrao poslednji derbi, tako da ovo je naš roster. Nisam još imao ceo tim. Ne zna se nikada, ali ne razmišljam da menjam igrače - verujem im - naglasio je Sferopulos.

On je istakao da još nije razgovarao sa Nemanjom Bjelicom o njegovom statusu, ali da bi to trebalo da učini uskoro i da računa na njega.

- Sada je prioritet da dobijamo utakmice, ali mi je u planovima i pričaćemo.

Sferopulos je rekao da će Nedović i Hanga trenirati uoči meča sa Bajernom, ali se još čeka odluka o nastupu, dok doktori još nisu dali "zeleno svetlo" za Lazića. Ko god bio na terenu, Sferopulos ima jasnu ideju šta traži od svojih igrača: to su pre svega bolja odbrana i veća konstantnost u igri.

- Moramo da imamo energiju od prvog do poslednjeg minuta. Moramo da se fokusiramo na sledećeg protivnika, na Bajern, ali sada je bitno da budemo konstantniji i da popravimo odbranu. Ne želim da dozvoljavamo toliko lakih poena, a što se tiče našeg napada, važno je da imamo timsku igru. Hvala i navijačima koji su uz nas iako nismo pobedili protiv najvećeg rivala - kazao je Grk i pozvao svoje navijače na što bolju podršku.

- Taktički gledano, moramo bolje da igramo odbranu i svi moraju da shvate svoju ulogu. Polako gradimo tim i moramo da budemo konstantniji - naglasio je Sferopulos.

Bonus video:

00:14

Atmosfera ispred Arene pred meč Partizan - Crvena zvezda

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.