SIMONOVIĆ TRAŽI STRPLJENJE: "Nije strašno 1-4 u Evroligi!" ZNA U ČEMU JE PROBLEM ZVEZDE: "To nije slučaj Partizanu"
Marko Simonović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

miran

SIMONOVIĆ TRAŽI STRPLJENJE: "Nije strašno 1-4 u Evroligi!" ZNA U ČEMU JE PROBLEM ZVEZDE: "To nije slučaj Partizanu"

Meni je ovo bilo očekivano - kaže Marko Simonović

Objavljeno:

KK Crvena zvezda nije sezonu počeo ni prilično dobro očekivanjima, naročito ambicijama predsednika Nebojše Čovića koji je sem napada na domaće i regionalni trofej, najavio napad na Evroligu, bar na fajnal-for iste.

Baš zbog početnih rezultata u elitnom takmičenju i skora 1-3, Čović je smenio Duška Ivanovića i za novog trenera renoviranog tima imenovao Janisa Sferopulosa.

Šok terapija nije dala željeni rezultat pošto su izgubljena dva derbija sa Partizanom, ali bivši kapiten kluba Marko Simonović veruje da će tim Zvezde predvođen grčkim trenerom ostvariti uspeh kada se gleda na duže staze.

- Iskreno, meni je ovo bilo očekivano (uzastopni porazi od Partizana, prim. aut.) jer se tako namestio raspored da se dva puta igra u par dana. Partizan je bio blagi favorit i na sve to smo imali zdravstvenih problema u Zvezdi, mada je izostao i Kevin Panter u prvom meču, ali meni je ovo donekle bilo očekivano u odnosu na aktuelnu situaciju. Ništa strašno u svakom slučaju - istakao je Simonović tokom gostovanja u Jutarnjem programu RTS dodavši da nema dilemu da će se rezultati crveno-belih u narednom periodu popraviti.

Najpre im Bajern gostuje u Evorligi, a zatim lider Budućnost u ABA ligi.

- Start je malo sporiji, ali liga je preduga i ima prostora da se napravi rezultat i da se vezuju pobede, što će se dešavati. Potrebno je strpljenje, nov je tim, deset novih igrača, pa imamo jednu filozofiju kod Ivanovića, drugu kod Sferopulosa. Treba vremena. Nije strašno ni 1-4 u Evroligi, sad sledi domaći meč protiv Bajerna, gde Zvezda ima šansu da pobedi. Pogledajte recimo Armani (Olimpija Milano) koji ima mnogo veći budžet i skor 1-4. Pa i Baskonija... Treba strpljenja i nije ništa strašno - insistira Simonović.

Marko Simonović
foto: KK Crvena zvezda

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda je sada opet u "pripremnom periodu" jer je promenila trenera, a Janis Sferopulos nema treninge na kojima može da menja sistem - nego će to morati da radi na utakmicama. Ali nije komentarisao da li je smena Ivanovića bila dobar potez uprave.

- Vidim da nema strpljenja - navijači bi odmah i sve, ali to tako ne ide u sportu. To je površno gledanje na sport - dodao je ljubimac "Delija" koji je pun hvale za Grka:

- Dobro znam Sferopulosa i predobar je čovek i ima sjajan odnos sa igračima. To možete da vidite po intervjuima njegovih bivših igrača. To će da primeni i u Zvezdi. Igraće čvrstu odbranu uz jednostavnija rešenja u napadu. To i može da igra Zvezda - kazao je Simonović koji se osvrnuo i na ovogodišnju selekciju tima:

Janis Sferopulos, KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport

- Taj košarkaški IQ je bez limita, ide u nebesa. Imate iskusne i igrače u dobrim godinama, pa one koji su sve osvajali i zaista mislim da je to dobro spojeno. Samo treba vremena da se sada i oni sami pronađu. Vidi se da se napravi prednost iz prve-druge kretnje, ali se ne poznaju još dovoljno i izgube loptu. To recimo nije slučaj Partizanu jer je većina igrača u istom sistemu već treću sezonu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.