NEMIRI U EVROLIGI: Španski i Turski klubovi tražili da se Makabi izbaci iz daljeg takmičenja!
Makabi će naredne utakmice igrati u Beogradu, Foto: Profimedia

neočekivano

NEMIRI U EVROLIGI: Španski i Turski klubovi tražili da se Makabi izbaci iz daljeg takmičenja!

Izraelci su ipak uspeli da izdejstvuju nastavak takmičenja

Objavljeno:

Prema informacijama izraelskih medija, španski i turski klubovi u Evroligi su se nedavno protivili nastavku učešća Makabi Tel Aviva u ovom elitnom takmičenju.

Razlog za to je bilo preseljenje Makabija iz Tel Aviva zbog ratnih dešavanja u Izraelu, a klub je odlučio igrati svoje utakmice u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ovo nije naišlo na odobravanje određenih bitnih članova Evrolige. Prema izraelskom portalu "Walla", predstavnici španskih i turskih klubova na sastanku Evrolige, na kojem se raspravljalo o daljoj sudbini Makabija, izrazili su protivljenje nastavku takmičenja ovog izraelskog tima.

Razlozi za to protivljenje uključivali su potrebu za dodatnim sigurnosnim merama koje bi svaki klub morao preduzeti tokom mečeva protiv Makabija zbog pojačanog antagonizma prema izraelskim timovima. Ovo bi, dakle, povećalo troškove organizacije tih utakmica.

Na stranu Makabija su stali klubovi poput Panatinaikosa, Olimpijakosa, Milana, kao i moskovski CSKA, koji se, kako je poznato, ne takmiči zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Predlog da Makabi nastavi takmičenje u Beogradu nije bio stavljeno na glasanje tokom sastanka Evrolige.

Takođe se navodi da su vlasnici Makabija, David i Deni Federman, čak pretili da će napustiti takmičenje ukoliko im se ne dozvoli da nastave učešće.

Nakon rasprave, doneta je odluka da ekipa svoje mečeve kao domaćin igra u Beogradu, bar privremeno.

Bonus video:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.