BJELICA, MIROTIĆ I JOKIĆ U PARTIZANU? Vujošević otkrio zašto trio nije potpisao za crno-bele (FOTO)
Duško Vujošević i Zoran Savić, Foto: Emilija Jovanović

OVO NISTE ZNALI!

BJELICA, MIROTIĆ I JOKIĆ U PARTIZANU? Vujošević otkrio zašto trio nije potpisao za crno-bele (FOTO)

Šta bi bilo, kad bi bilo... Velike zvezde i iskusni igrači zaobišli su dres "parnog valjka" iz raznih razloga

Objavljeno:

Duško Vujošević, najtrofejniji trener u istoriji Partizana otkrio je zašto Nemanja Bjelica, Nikola Mirotić i Nikola Jokić nisu došli među crno-bele.

Duško Vujošević
Duško Vujoševićfoto: Marko Đoković

- Bjelica je igrao u mlađim kategorijama Partizana. Otac je ušao u konflikt sa jednim od trenera koji je forsirao nekog drugog igrača, sa Kimetom Bogojevićem, Vladom Jovanovićem, koji mu je bio komšija. Vlada je pokušavao da ga upristoji, zbog čega je napravio incident na jednoj utakmici i otišao iz Partizana. Nemam nikakve veze sa njegovim odlaskom iz Partizana, bio je jedan od klinaca koji su dolazili na red - rekao je Vujošević.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelicafoto: Starsport©

O dolasku Nikole Mirotića u "parni valjak" pisalo se čitavog leta, a malo je poznato da je Podgoričanin mogao da stigne i kao dečak.

- Dolazi u Beograd na probu u Zvezdu, sviđa se Šakoti i Karadžiću. Treneri Sedlaček, Žeželj i ostali kažu da imaju takvih igrača. Javlja mi Goran Bjelica da je talentovan i zakazujem mu trening na otvorenim terenima kod Pionira. Vidim ga, lepo građen, simpatičan, i pitam ga da li bi došao u Partizan. On hoće, a ja sam mu rekao da ću da zatražim da on dođe. Rekao sam Todoriću, koji je tada radio šta mu ja kažem. Bilo je potrebno da se plati 70.000 evra školi Jadrana Vujačića, jer je Nikola odatle potekao. U međuvremenu se 'otvara' Real i Jadran ga šalje tamo - istakao je Vujošević.

Nikola Mirotić
Nikola Mirotićfoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zanimljiva je priča oko Nikole Jokića, aktuelnog NBA šampiona.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: Starsport©

- Jedan od vlasnika kluba u kom je ponikao je čovek sa prezimenom Savović, koji se družio sa mojim pomoćnim trenerom Tadićem. Tadić je otišao na kamp na Zlatiboru da ga vidi i nije mu se dopao. Bio je dežmekast. Nikolu potom roditelji prebacuju u Vojvodinu bez obeštećenja da bi bio viđen. Počinje Jadranska liga, on postaje MVP prvog, pa drugog kola i Mega ga već prati. On je kontra od svih pravila, izuzetak. Miško (Ražnatović) 20 dana nije mogao da se oporavi kada je Barselona dolazila na dva treninga i utakmicu da ga 'pokupi' za 700.000 evra. Baš tad su to Nikoli bili najlošiji treninzi i utakmica - ispričao je Vujošević u emisji "Bez ustručavanja" na KTV.

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso/KTV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.